Sosyal medya üzerinden dolandırılmamak ve kişisel bilgilerin çalınmaması konusunda uyarılarda bulunan Sosyal Medya ve Bilişim Uzmanı Hüseyin Aslan Pilatin, uzmanlardan destek alınması konusunda uyardı.

Sahte numaralar ile yakınları tarafından arandığını fakat arayan kişi değil de dolandırıcıların kullandığı yeni sistemler olduğunu kaydeden Sosyal Medya ve Bilişim Uzmanı Hüseyin Aslan Pilatin, şüphelenme konusunda aynı numarayı tekrar arayarak dolandırıcı olup olmadığını teyit etmek gerektiğini aktardı.

Pilatin, “Sahte numaralar üzerinde sosyal medya ve banka adına sahte link atılabiliyor. İnternet üzerinde bulunan programlar sayesinde anneniz, babanız veya diğer yakınlarınız tarafından aranabilirsiniz. Bu tür olaylara aldırış etmeden tekrar o numarayı arayarak siz beni aradınız mı şeklinde onay alıp daha sonra işlemlerinizi yapın, çünkü bu tür programlarda internette dolaşmakta. Sosyal medya üzerinden nasıl mail geliyorsa aynı şekilde bankalardan da gelebilir, bankaları arayıp adınıza herhangi bir işlem var mı, diye arayıp hesabınızı güvene alabilirsiniz. Bu konularda ihtiyacı olan tüm arkadaşlarımıza destek sağlıyorum, bana ulaşırlarsa bu konu hakkında detaylı bilgi sağlayabilirim” diye konuştu.

“Hesaplarımız çalınma riskiyle karşı karşıya”

Sosyal Medya Fenomeni Kadir Tun ise daha önce yaşadığı hesap çalma olayına karşı destek almaya geldiğini ve hesabını güvene aldığını vurguladı.

Tun, “Sosyal medya fenomeniyim, sosyal medya üzerinden hesaplarımın çalınması konusunda çok tehdit aldığım için Aslan’ın yanına geldim, sağ olsun oda sosyal medyada açıklarımı gösterdi. O yüzden hesabımı güvene aldım, sosyal medyada aktif olduğumuz ve takipçi sayımız yüksek olduğu için hacker veya bizi sevmeyen insanlar sosyal medyamızı almaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilişim