Diyarbakır Tabip Odası’nın, 1995 yıllından bu yana organize ettiği "Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü" bu yıl sanatçı Kadir İnanır ve Barış Anneleri Meclisi’ne verildi.

Diyarbakır Tabip Odası (DTO), her yıl geleneksel olarak verdiği Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü'ne ilişkin oda binasında basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaya, oda yöneticileri ve jüri üyeleri katıldı. Basın açıklaması İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube yöneticisi Derya Yıldırım, tarafından yapıldı. Ödül jürisi, DTO’nun 1995 yılından itibaren her yıl organize ettiği "Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü"nü bu yıl sanatçı Kadir İnanır ve Barış Anneleri Meclisi’ne vermeyi kararlaştırdı.

‘Aydınlara cesaret verdi'

 Sinemanın önemli isimlerinden sanatçı Kadir İnanır'ın toplumsal barış için kimsenin sesinin çıkmadığı dönemlerde dahi tüm baskılara rağmen korkusuzca barış talebini dile getirmekten imtina etmediğini belirten Yıldırım, "Barış ve müzakere sürecinde katkı göstermiş, aktif rol oynamıştır. Gerek sanatçı kimliği ile, gerek entelektüel duruşu ile Türkiye toplumu içerisinde önemli bir figür olarak, barış vurgusunu her fırsatta dile getirmiş, ülke içerisindeki diğer aydınlara cesaret vermiş, herkeste ciddi bir farkındalık yaratmıştır. ‘Çok büyük zorluklarla karşı karşıyayız ama tüm bu zorlukların üstesinden geleceğiz, halkların kardeşliğine ve büyük barışa tüm kalbimle inanıyorum’ diyerek geleceğe dair barış ve kardeşlik için umudu yeşertmiş ve bunun için mücadele çağrısı yapmıştır" diye konuştu. 

 Ödül töreni 7 Mart'ta!

 Barış Anneleri Meclisi ve Kadir İnanır’ın birlikte bu ödülü almalarının, barış ve dostluk ortamının tesisi adına oldukça olumlu bir portreyi ortaya çıkardığını söyleyen Yıldırım,  barış ve demokrasi mücadelesinde “ben de varım” diyen herkesi 7 Mart'ta düzenlenecek olan ödül törenine davet etti. 

 Bu yılın jürisinde yer alanlar

1995 yılından itibaren her yıl Diyarbakır Tabip Odası tarafından organize edilen "Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü"nün bu yıl ki jürisinde Türk Tabipler Birliği, Diyarbakır Tabip Odası, Pratisyen Hekimler Derneği, Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası, Diyarbakır Eczacılar Odası, İHD Diyarbakır Şubesi, TİHV Diyarbakır Temsilciliği, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, SES Diyarbakır Şubesi ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti yer aldı.

Editör: TE Bilişim