Haber- Güneş Ocağa

Güneydoğu Ekspres - Savunma, Güvenlik İşçileri Sendikası Öz-İş Sendikası yaptığı olağanüstü genel kurulunda Hak-İş Konfederasyonu 'ndan ayrılma kararı onaylandıktan sonra delegelerin oylarıyla Ülkem-İş İşçi Konfederasyonu'na katılma kararı aldı. Yapılan kurulda Öz-İş Sendikası kurucu Genel Başkanı Sedat Sevinç, “Sizin desteğinizle vatan, millet aşkına işçimizin ülkesi için Ülkem-İş İşçi Konfederasyon'un büyük yürüyüşü başladı. Allah utandırmasın” dedi.

Temmuz ayının başlarında kurulan İş İşçi Konfederasyonu, Öz-Taşımacılık İş, Öz-Hizmet İş, Öz-Büro Sen, Öz-Sağlık Sen, Öz-Tekstil İş Sendikası işçi örgütlerinin Amblemi  buğday başaklarının çevrelediği çift başlı kartal olarak benimsendi. 

Ülkem-İş İşçi Konfederasyonu'na Öz-İş Sendikasın katılması Türk sendikal hayatın önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Ayrıca yakın zamanda Öz-Haber İş, Öz-Hak Maden Sen, Öz-Hak Maden İş sendikalarının da üye olması bekleniyor.

Gazetemize ziyaret

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ercan Akkarı ziyaret eden Ülkem-İş İşçi Konfederasyonu'nun Diyarbakır Temsilcisi Sedat Uğurlu konfederasyonlarına ilişkin bilgi verdi.

Uğurlu, “Ülkem-İş İşçi Konfederasyonu'yla artık emekçinin hakkı gerçekten aranacak ,emekçi kardeşlerimiz karşısında muhatap bulacak, yeni bir anlayış yeni bir oluşumla hep birlikte haklarımız için mücadele edeceğiz” dedi.

Devlet, siyasi parti ve iktidar örgütlenmelerinden bağımsız olarak çalışmalarını yürüteceklerini belirten Uğurlu, “Ülkem-İş Konfederasyonun çatısı altında emekçi ve işçilerle  beraber yeniden diriliş örgütlenme süreciyle birlikte hizmetin, emeğin ve alın terinin mücadelesini vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim