Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları’nın (DESOB) düzenlediği, kentte faaliyet yürüten berber ile kuaförlerin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya katıldı.

DESOB Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantı da Alican Ebedinoğlu, DESOB’a bağlı oda başkanı ve üyeleri, Diyarbakır Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası Başkanı ve üyeleri yer aldı.

Güzeloğlu’nun esnaf babası olarak bilindiğini belirten ve toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, Güzeloğlu’nun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olmasından sonra Esnaf Daire Başkanlığı’nı kurduğunu söyledi. Daire Başkanlığı’nın kentte faaliyet yürüten esnafın sorunlarını çözmeye çalışacağına dikkat çeken Ebedinoğlu, çalışmalarından dolayı Sayın Güzeloğlu’na teşekkür etti.

“Esnafın sorunu bizim sorunumuzdur”

Esnafın milletin kendisi ve gerçeği olduğunu belirterek açıklamalarına başlayan Güzeloğlu, “Ama aynı zamanda millete hizmet eden, milletle her an hemhal olan birlik ve beraberliğimizi sağlayan, huzur ve güvenliğin en önemli teminatı olan kardeşlerimizdir. Esnafın yüzü gülüyorsa bilin ki milletin yüzü gülüyordur. Esnaf huzurlu, güvenli ve mutlu bir şekilde akşam evine dönüyorsa bilin ki orada işler iyiye gitmektedir. Çünkü esnaf sadece kendisi açısından meseleye bakan değildir. Esnaf sadece kar amaçlı iş yapan bir işletmeci de değildir. Esnaf bizim geleneğimizin, medeniyetimizin kültürümüzün taşıyıcısı olarak kendi karını şüphesiz ticaretinde düşünürken toplumsal yararı da toplumsal denge ve değerleri de düşünerek hareket eden bir kişidir. İşte onun için siftah yapmayan komşuya müşteri gönderen de esnaftır, parası olmayan gelen müşteriye hizmeti verip sonra verirsin diyerek onun eksikliğini ona hissettirmeyen de esnaftır, darda, zorda, yolda kalana gönlünü ve sofrasını açan da esnaftır. İşte biz bu açından esnafı yanı sizi çok seviyor ve hepinize de teşekkür ediyoruz bu katkılarınızdan dolayı. Onun için esnafın meseleleri bizim meselemiz ve benim meselemdir. Çözümü de en öncelikli ve şüphesiz yapmamız gereken meselemizdir” ifadelerini kullandı.

 “25 bin kişilik sigortalı istihdam sağlayacağız”

İşlerinin üretmek ve hizmet etmek olduğuna değinen Güzeloğlu, “Bizim işimiz üretmek, hem devlet olarak, Valiniz olarak, Belediye Başkanı olarak yapmam gereken iş  bu zaten. Diyarbakır'da potansiyel var mı? Çok var, bakın medyaya yansıdı. Cumartesi günü söyledim. 2 yılda Diyarbakır bünyesinde 25 bin kişilik net sigortalı istihdam planlamasını yaptık. En azını söylüyorum göreceğiz bunu. Çünkü bu halinizi bilen bir valiniz, bir başkanınız, bir kardeşiniz bir hemşeriniz olarak hiçbir analitik veriye dayanmayan popülist olarak hiçbir cümleyi sarf etmeyen bir tarzın ve anlayışın insanıyım. Öyle bir güçlü altyapımız var ki bize düşen bunu doğru yola taşımak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından esnaf, sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi personeli, esnafların sorunlarının çözümü noktasında notlar aldı. Dile getirilen sorunların başında; kayıt dışı işletmeler, nitelikli eleman sorunu, berberlerin ve güzellik merkezlerinin pazar günü mesai yapması konusu en çok vurgulanan sorunlar oldu.

Editör: TE Bilişim