Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Kentteki sorunları muhtarlarla istişare ederek ve sürekli iletişim halinde bulunularak çözüme kavuşturulması amacıyla Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla başlatılan “Muhtar Saati” uygulamasının 15’incisi düzenlendi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatıyla başlatılan ‘Muhtar Saati’ uygulamasının 15’incisi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, DİSKİ Genel Müdür Vekili Dr. Ahmet Naci Helvacı, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürü Veysi Kanat, Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, kamu kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğü daire başkanları ile çok sayıda muhtar katıldı.

Evsizleri yönlendirin

Güzeloğlu, kentte son bir haftadır olumsuz hava şartlarının yaşandığını belirterek, muhtarların evsiz ve evinde barınma sorunu yaşayan vatandaşları Büyükşehir Belediyesi misafirhanesine yönlendirmelerini istedi.

Güzeloğlu, yakacak sıkıntısı yaşayan vatandaşların bağlı bulundukları kaymakamlıklara başvurarak yakacak alabileceklerini söyledi.

Önceki toplantılarda yol yapımla ilgili talepleri değerlendiren Güzeloğlu, gelecek hafta ihaleye çıkacaklarını ve yol yapım çalışmalarını başlatacaklarını ifade etti.

Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından DİSKİ Genel Müdür Vekili Dr. Ahmet Naci Helvacı, DİSKİ’nin devam eden ve planlanan çalışmaların sunumunu gerçekleştirerek muhtarlara bilgi verdi.

Sunumun ardından muhtarlar yaşadıkları sorunları ve taleplerini Güzeloğlu’na ilettiler. Muhtarlara ilgili kamu kurum müdürleri ve Büyükşehir Belediyesi ile DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün ilgili daire başkanları konu hakkında bilgi verdiler.

Editör: TE Bilişim