Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü nedeniyle görme engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yemek programda konuşan Güzeloğlu, etkinliğe katılan görme engelli vatandaşlara teşekkür etti. Sayın Güzeloğlu, “Sizlerle birlikte olmaktan bu ortamı paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak da Diyarbakır'da sizlere hizmet etmenin sizlerle birlikte Diyarbakır'ı birlikte her açıdan daha güzele götürmenin heyecanını yaşıyoruz. Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü’nde sizlerle bir araya gelerek sizlerin sıkıntılarını varsa bizden beklentilerini karşılamak adına da bir kararlılığı taşıyoruz” dedi.

‘Psikolojik danışmanlık alt yapısını tamamladık’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İŞKUR destekli kurslarla mesleki eğitimler vererek engellilerin meslek sahibi olabilmesi için çalıştıklarını ifade eden Sayın Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerini şöyle anlattı: “Özellikle burada meslek edindirme kurslarının yanında hobi kursları da dediğimiz zamanınızı değerlendirecek sizleri mutlu edecek kurslara da ayrı bir önem veriyoruz. Yine görme engelli tüm kardeşlerimiz için sesli kütüphane hizmetini, sesli kitap hizmetini sunacağız ve sunuyoruz. Özellikle psikolojik anlamda, psiko-sosyal danışmanlık hizmetlerimizi yani her bir engelli kardeşimizin başvurduğunda bir psikolojik destek alma hizmetini de önemsiyor bu anlamda başvurduğunuz zaman Sosyal Hizmetler Dairemizde bu hizmeti sağlayacak bir altyapıyı da şuanda tamamlamış bulunuyoruz. Sosyo-kültürel faaliyetler bununla ilgili temel hizmetlerimiz ve özellikle sosyal etkinliklerde sizleri o etkinliklerle buluşturmak ve ulaştırmak anlamında servis ve ulaşım hizmetlerimiz hepsi çok daha güçlü bir şekilde devam edecek” ifadesinde bulundu.

Konuşmanın ardından Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Akif Karakaş, engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Güzeloğlu’na teşekkür ederek plaket takdim etti. Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Müzik Korosu bölgede sevilen türküleri söyleyerek etkinliğe renk kattı.

Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, engelli misafirleri masalarında ziyaret ederek beyaz baston hediye etti.  Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, konuklar ile sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi.

Editör: TE Bilişim