Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Kasım 2018’den beri sürdürdüğü Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Dönem Başkanlığını Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e devretti.

Kayapınar İlçesi’nde bir otelde gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Güzeloğlu, Karacadağ Kalkınma Ajansı dönem başkanlığını yürütmekten büyük onur duyduğunu ifade ederek şunları belirt:

 “Karacadağ Kalkınma Ajansı yönetim kurulu başkanlığımızı Şanlıurfa Valimize tebliğ ediyorum. İnşallah Yeni dönemde valimizin başkanlığında hem bölgenin iki çok önemli ili Şanlıurfa ve Diyarbakır'ı hem de Türkiye'nin gelişme ve Kalkınma dinamiği bakımından çok önemli merkezi olan Güneydoğu Anadolu merkezli bir Kalkınma sürecinin önemli kazanımlarla ulaşacağına inanıyorum. Gerçekten geriye dönük bir yılda kurumsallaşma anlamında Sektörel destekler ve Sektörel katkılar noktasında ve özellikle Stratejik planlama ile Sürdürülebilir bir Kalkınma ya dönük çalışmalar bağlamında çok önemli kazanımlar elde edildi” dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise yaptığı konuşmada “Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın başta turizm olmak üzere ekonomik ve sosyal kalkınması için birçok alandaki potansiyeli daha iyi değerlendirmek için inşallah çok önemli çalışmaları hep birlikte yapacağız. Valimize özveri liderliği ve başkanlığı için şükranlarımızı iletiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim