Haber Fuat Bulut

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’da eğitim seviyesini üst sıralara taşımak isteyen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, önemli protokol imzalandı. Türkiye’de aynı zamanda bir ilki teşkil edecek olan Ölçme ve Değerlendirme Hizmet Protokolü’ne göre 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 8. ve 12. sınıflar için toplam sekiz sınav yapılacak.

Cumhuriyet Fen Lisesi Eren Şahin Konferans Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İmza töreni öncesi ilk konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Feysel Taşçıer, protokole göre sınavlara 8 ve 12. Sınıf öğrencilerin gireceğini ifade ederek, “Bu sınavlar gerçek sınava hazırlık sürecini de test edecek. Sonuçlara göre yeni destekleme süreçleri ile iyi bir performans yakalamayı hedefliyoruz” dedi. Taşçıer, eğitime verdiği destek nedeniyle Güzeloğlu’na teşekkür etti.

“Eğitim, tüm değerleri belirleyen bir alandır”

Daha sonra konuşan Vali Güzeloğlu, eğitimin insan yaşamı üzerindeki önemine değinerek, “Eğitim insandan başlayarak toplumu belirleyen bir alan. Her birimiz bir eğitimin sonucuyuz. Hayatın her alanında eğitim şüphesiz vazgeçilmeyen, gereği ertelenilmeyen ve bu anlamda asla ihmal edilmemesi gereken bir alandır. Eğitim doğum öncesinden başlayarak, insanın hem kimliğini, hem kişiliğini hem de sahip olduğu tüm değerleri belirleyen bir alandır. Şüphesiz okul da bu süreci tamamlayan ve taçlandıran bir alandır. Sevgili öğretmenlerimiz sizlere eğitimi aktaran, eli öpülesi, hiçbir zaman unutulmayan kahramanlardır” dedi.

“Sosyal belediyeciliğin gereğini yapıyoruz”

Diyarbakır’da 500 bin öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğünü hatırlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Geleceğimiz olan sizleri güçlü kılmak, geleceği güçlü hazırlamak ve beklentilerinizi karşılamak adına yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Şüphesiz belediyenin ve diğer kamu imkanlarının hepsi sizler içindir. Bu anlamda Diyarbakır’da yeni ve devam edecek bir uygulamayla gerçek bir belediyecilik bağlamında da sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm öğrencilerimizin eğitimin her alanında başarılı olması için bir plan ve çalışma süreci başlattık. Bunun en önemli adımlarından birisini bu protokolle atıyoruz.”

Başarılı 100 öğrenci de yurtdışına gönderilecek

Konuşmalarından ardından Güzeloğlu ve Taşçıer, Ölçme ve Değerlendirme Hizmet Protokolü’nü imzaladı. Protokol sonrası başarılı olan öğrencilere Güzeloğlu tarafından hediyeler verildi. Güzeloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başarılı ve örnek davranış sergileyen 100 öğretmenin yurtdışı seyahati ile ödüllendirileceğini hatırlatarak, “Burada, öğrencilerimizin huzurunda bir müjde daha vermek istiyorum. Başarılı 100 öğrencimizi de yurtdışına tatile göndereceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim