Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, 'İş Dünyası Buluşmaları' kapsamında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim binasında iş insanlarıyla bir araya gelerek, yapılacak çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu.

İstişare toplantısında konuşan Güzeloğlu, Diyarbakır ve ülkenin kalkınmasına katkı sunan girişimci ve iş insanlarıyla bir araya gelmekten büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadığını söyledi.

Güzeloğlu, “Gelişme ve kalkınma bağlamında üretimle öne çıkan ve üretim kavramında da sanayi altyapısında da Organize Sanayi Bölgeleri belirgin olan üretim alanlarıdır. Organize Sanayi Bölgelerinin hem sayısı hem de Organize Sanayi Bölgelerinin üretim altyapısı bizim temel önceliğimiz olan konuların başında gelmektedir. Diyarbakır Valiliği görevi ve sorumluluğunu devraldığımız günden bu yana aynı zamanda Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığını da birlikte yürütüyoruz. Bu perspektifte arkadaşlarımızla her buluşmamızda daha rekabetçi daha üretim ve ihracat odaklı bir üretim adına bir dizi temel hem hedefi hem de bununla ilgili gelişmeyi paylaşıyoruz” dedi.

Uluslar arası alana açılacak

Diyarbakır'ın uluslararası alana açılım yapacak, bölgeyi ve Türkiye'yi uluslararası pazarlara bağlayacak bir merkez olduğunun bilincinde olduklarını dile getiren Güzeloğlu, “Diyarbakır, gerideki yaklaşık 3 yıla yakın bir süre ciddi anlamda değişim ve dönüşümlerin yaşandığı özellikle kurumsallaşma adına öne çıkan altyapı yatırımlarının gerçekleştiği bir dönem oldu” ifadesinde bulundu.

Güzeloğlu, bilgi ekonomisine ve bilgiye dayalı bir dönüşüm ve üretim sürecinin yaşandığı günümüzde sektörlerin bu konuya yoğunlaşmaları gerektiğine de dikkat çekti.

Diyarbakır’ın hedeflerine ulaşmak için hızlı adımlar attığını belirten Güzeloğlu, “Yakın bir zamanda enerji temelinde, güneş enerjisi santrali olmak üzere Büyükşehir Belediyesi şüphesiz il geneli kalkınma bağlamında önemli projeleri de sizlerle paylaşacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim