HABER MERKEZİ

 Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR)  Genel Başkanı Latif Epözdemir, Diyarbakır Barosu Lokali’nde gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Toplantıya, HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanı Berrin Eren, HAK-PAR Kurucularından Reşat Tunç, Parti Meclisi üyeleri Sedat Çınar ve Hatice Tunar ile partililer katıldı.

Geçen hafta gerçekleştirdikleri 8'inci kongrelerinin ardından önemli kararlar aldıklarını paylaşan Epözdemir, Kürt ulusal birliğinin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Epözdemir,  İran, Irak, Suriye ve Türkiye’de yaşayan Kürtlerin demokratik bir sistem içinde hak ve özgürlüklerine sahip bir şekilde yaşamak istediklerini belirterek, "Kimse Kürtlerin özgürlüğünün önüne geçemez. İran'da Kürtler idam ediliyor. Güney’de referandum kararına saldırı gerçekleştirildi. Suriye'de Kürtlere emperyalist güçler eliyle bir saldırı gerçekleştirildi. Türkiye'de Kürtlerin inkarını esas alan bir durum mevcut. Bunun derhal sona erdirilmesi gerekiyor. Bunun için bize görev düşüyor" diye konuştu.

Kürtlere karşı her taraftaki tekçi zihniyetin devam etmesi halinde sorunların artarak devam edeceği uyarısında bulunan Epözdemir, tekçi zihniyet yerine demokratik, özgürlükçü bir sistem ile ancak sorunların önüne geçilebileceğini vurguladı.

Kürtlerin birliğinin çok önemli olduğunu kaydeden Epözdemir, "Ortak ve milli bir mutabakat oluşturulması gerekiyor. Niyet önemli ancak birlik için somut adımlar atılmalı" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim