Haber Faraç Çobanoğlu 

Güneydoğu Ekspres - Kızıltepe Cumhuriyet Anadolu Lisesi idaresi tarafından “Öğretmen ve Öğrencileriyle Sağlıklı Yaşam” projesi gerçekleştirildi. Bu proje kapsamında Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Kızıltepe Devlet Hastanesi Çocuk Bölümü’nde tedavi görmekte olan çocuklar ve aileleri ziyaret ederek, meyve suyu yerine meyve poşetini ikram etti.

Eğitim alanında daha ileri bir kalite yaratmak için eğitimciler birbirinden daha ilginç etkinlikler gerçekleştirerek farkındalık oluşturmaya çabalıyorlar.

Bunun sonucunda okullarda ilginç projeler birbirini takip etmeye başladı. Bu projelerden birisi de Kızıltepe Cumhuriyet Anadolu Lisesi idaresi tarafından “Öğretmen ve Öğrencileriyle Sağlıklı Yaşam” projesi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle sağlıklı yaşam projesi kapsamında Kızıltepe Devlet Hastanesi Çocuk Bölümü’nde tedavi görmekte olan çocuklar ve aileleri ziyaret edilerek meyve poşeti ikram edildi.

Okul Müdürü İsmail Atay, yaptığı açıklamada,“Hasta ziyaretlerinde götürülen meyve sularının yerine meyve götürülmesini sağlık açısından daha faydalıdır. Bu konuda farkındalık yaratmak istedik okul olarak. Ortaya atılan bu fikir personelimiz ve öğrencilerimiz tarafından kabul gördü. Bu nedenle vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başladık ve girişimlerimizi hayata geçirdik” sözlerine yer verdi.

Okul Müdürü Atay, bu konuda desteklerinden dolayı Kızıltepe Devlet Hastanesi  personeline,  hasta çocuklarının ailelerine sıcak karşılamalarından ötürü teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim