Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Mega Sanayi Sitesini ziyaret ederek işverenlerle bir araya geldi. İşverenlerin talep ve önerilerini dinleyen Güzeloğlu, yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

İşverenler ve esnafın Mega Sanayi ve çevresi için imar düzenlemesi talebi olduklarına dikkat çeken Güzeloğlu, “Altyapıda bir imar düzenlemesi talebi var. Mega Sanayi ve çevresi ile ilgili, başkanlarımız burada o talepler doğrultusunda talimatı verdik İnşallah Kasım ayı meclisimizde bu talepleri imar noktasında ele alıyoruz. Buranın gelişmesi adına, büyük bir yerleşik olması adına, marangozlar ile birlikte bütünleşerek bir ticari aks olması adına bu imar değişikliği yaparak meclisimizde kabul ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. KOSGEB merkezini çok yüksek bir çağrı merkezine dönüştürüyoruz. Atıl bir durumdaydı yapıldığından beri. 3 ay içerisinde orada inşallah bin 500 kişinin doğrudan istihdam edildiği bir çağrı merkezini açıyoruz. Dolayısıyla bu bölgenin cazibesi, altyapısı çok güzel bir yere çıkıyor, kentin gündemine giriyor. İnşallah o da hayırlı uğurlu olacak” diye konuştu.

 ‘Havaalanında kargo terminali yapıyoruz’

Esnafın taleplerinin öncelikle ele alınması gerektiğini söyleyen Güzeloğlu, “Tüm Doğu ve Güneydoğu'nun Lojistik Merkezi Diyarbakırımızdır, şimdi tescillenmiş olacak ve Ortadoğu’ya açılan kapı da Diyarbakır olacak. Havaalanında büyük bir Kargo Terminali yapıyoruz. Havaalanında gittim gördüm iki pistimizin inşaatı başladı, bölgenin değil Ortadoğu'nun açılan en büyük havaalanı alt yapısı oldu” dedi.

Editör: TE Bilişim