Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, her yıl okullarda eğitim döneminin sona ermesiyle birlikte ücretsiz şekilde düzenlediği Çocuk Yaz Kampı başlıyor. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan kamptan dezavantajlı, sokakta çalışan ve tatil yapma imkânı bulunmayan çocuklar yararlanacak. 9-14 yaş arası çocukların kabul edileceği kamptan yararlanmak isteyenler velileriyle birlikte Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’na gelerek başvuruda bulunabilir.

Çocuklar, 6 gün tatil yapacak

Elazığ Maden ilçesi Gezin beldesindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşecek olan kamp ilk konukları, 1 Temmuz itibariyle ağırlanacak. Çocuk Yaz Kampı 1 Eylül’de sona erecek. Toplam 8 çocuk grubunun faydalanacağı kampta, her grup 6 gün tatil yapma imkânı bulacak ve her grupta 90 kişi yer alacak. 

Çocukların tüm ihtiyaçları karşılanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaz kampına katılacak olan tüm çocuklara ücretsiz diş fırçası, diş macunu, şampuan, büyük ve küçük havlu, şapka, tişört, havuz şortu, kız çocukları için havuz bodysi ile bonesi, spor ayakkabı, terlik, iç çamaşır, nevresim takımı ve sırt çantası dağıtacak. Diyetisyenlerin hazırladığı listeyle çocuklar, 6 günlük tatillerinde her gün kahvaltı, öğle, ikindi ve akşam yemeği olmak üzere 4 öğün şeklinde düzenli beslenme imkânı yakalayacak.

Yaklaşık 720 çocuğun faydalanacağı yaz kampında miniklerin sosyal becerilerini artırmaları için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Alanında uzman eğitmenlerin görev yapacağı kampta çocuklara, resim el becerileri istasyonu, halk oyunları, müzik, okuma, sinema, yaratıcı drama, robotik atölyesi, ritim atölyesi ve çıtır felsefe atölyelerinde eğitimler verilecek. Çocuklar, fiziksel gelişimleri için ise sportif faaliyetler kapsamında her gün belirli saatlerde yüzme, futbol, basketbol, satranç ve voleybol etkinliklerinden yararlanacak.

Yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak

Her gün çocukların düzenli şekilde günün belirlenen saatlerinde faydalanacağı yarı olimpik yüzme havuzunda alanında uzman eğitmenler görev yapacak. Çocukların yüzme saatlerinde cankurtaran ise yaşanacak olumsuz bir duruma karşı sürekli havuzda bulunacak. Yüzme bilen ve bilmeyenlerin gruplara ayrılacağı kampta, yüzme bilmeyen çocuklara eğitmenler yüzme öğretecek. Çocukların doğayı ve bulundukları alanı tanıma amacıyla belirlenen bir günde miniklere, yönelik Hazar Gölü’nü tanıtıcı gezi organize edilecek.

Çocuk Yaz Kampı veda gecesiyle sona erecek

Kamp süresince her grubun 6 günlük tatil sürelerinin son gününde çocuklara yönelik veda gecesi düzenlenecek. Veda gecesinde çocuklar, kampa ateşi yakıp müzikler eşliğinde eğlenecek. Veda gecesinde minikler, Çocuk Yaz Kampı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirme fırsatı bulacak. Çocukların kampa ulaşımları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından sağlanacak.

Editör: TE Bilişim