Haber Güneş Ocağa

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’ın Eğil İlçe Belediyesi, ilçe merkezi ve köylerdeki cami, inanç merkezleri ve bazı okul önlerine banklar yerleştirdi. Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul, imkanları dahilinde çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul, Eğil’in Diyarbakır’ın inanç turizmi açısından merkekzi konumunda bulunduğunu ve ilçeye gelen turist sayısının her geçen yıl katlanarak arttığını belirtti. Akkul, Eğil’in uzun yıllar yeterince hizmet almadığını belirterek, şunları söyledi:

“Eğil, Kuran-ı Kerim'de adı geçen peygamberler, Hz Zülkifl ve Hz. Elyesa'nın aralarında bulunduğu 6 nebiyi ağırlaması nedeniyle Peygamberler Şehri olarak da anılır. Ayrıca Huri, Mitanni, Urartu, Asur, Med, Pers, Roma İmparatorluğu ile Büyük Selçuklular gibi birçok uygarlığa da ev sahipliği yapmıştır. Dolayısıyla  Eğil’de, peygamber kabir ve türbelerinin yanı sıra kral mezarları ve o dönemin izlerini taşıyan eserlere de bulunmaktadır.

Eğil, inanç ve kültür turizmi merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bizlerde belediye olarak, bu önemli yere en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Şimdi de ilçe merkezi ve köylerdeki başta inanç merkezleri ve camiler olmak üzere bazı okul önlerine 2’şer, 3’er bank yerleştirdik. Toplamda 100 bin lira değerinde 200 bank yerleştirdik.”

Başkan Akkul, Eğil’in en iyi hizmete layık olduğunu ve Eğillilerle birlikte ilçelerini en iyi şekilde yönetmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim