Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Diyarbakır’da  169  tarımsal tesis tamamlandı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması amacıyla başta küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması gibi birçok alana katkı sağlamak gayesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2006 yılında başlatılmış olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Diyarbakır’da  169  tarımsal tesis tamamlanarak faaliyete geçti. Hibeye esas toplam 123 milyon 981 bin 212,96 TL proje bedeline sahip olan bu tesislere 61 milyon 990 bin 606,48 TL hibe ödemesi yapıldı. Bu proje sonucunda 2006 kişi istihdam edildi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 13. etap tebliğ ve uygulama esasları kapsamında yapılan başvurular sonucunda bakanlık kriterlerine uygun olarak belirlenen 28 adet proje, hibe kapsamına alındı.

Bu program kapsamında bakanlık tarafından yatırımı teşvik etmek amacıyla hibeye esas tutar üzerinden söz konusu tesislere 27 milyon 848 bin 863 TL kaynak ayırılarak, toplamda 55 milyon 697 bin 726 TL yatırım yapılacaktır. Bu projeler neticesinde 308 kişi istihdam edilecektir.

Editör: TE Bilişim