Güneydoğu Ekspres- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye yönetimi ve YPG arasında anlaşma yapıldığına dair iddialarla ilgili, ”Birçok dedikodu var. Şu an itibarıyla Kobani’de Rusya’nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk Konseyi 7. Zirvesi’ne katılmak üzere Bakü’ye gideceğini söyleyen Erdoğan, “Türk Konseyi 7. Zirvesi pek çok açıdan tarihe kayıt düşecektir” dedi.

Zirvede Barış Pınarı Harekatı hakkında kapsamlı bilgi vereceklerini ifade eden Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

TÜRK DÜNYASINDA İŞ BİRLİĞİMİZ GÜÇLENİYOR

Türk Konseyi 7. Zirvesi pek çok açıdan tarihe kayıt düşecektir. Muhataplarımıza Barış Pınarı Harekatımız hakkında da kapsamlı bilgi vereceğiz. Türk dünyası içindeki dayanışmanın her geçen gün daha da pekişmesi, iş birliğimizin daha da güçlenmesi bizler için iftihar vesilesidir.

SURİYE’DE BİR ÇOK DEDİKODU VAR

Birçok dedikodu var. Şu an itibarıyla Kobani’de Rusya’nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız.

YABANCI BASINDA ÇIKAN HABERLER

Yabancı basının ülkemize 600 üzerinde havan topunun atılmasına kör kalmaları anlaşılır gibi değil. Her zaman bunların taktiği budur. Şu anda da yine aynı taktiği uyguluyorlar. Onlar kendi maharetlerini sergileyecekler, sahtekarlıklarını yapacaklar, biz ise doğruyu anlatmaya gayret edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmasın.

ARKADAŞLARIMIZ GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRÜYOR

Siz bir NATO üyesi müttefikinizin yanında mı yer alacaksınız, bu teröristlerin yanında mı yer alacaksınız? Tabii cevap veremiyorlar.

Şu anda etkisiz hale getirilenlerin sayısı 550’ye ulaştı. NATO Genel Sekreteri ziyaretimize geldi. Gayet güzel açıklamalar yaptı. Onun duruşu çok farklı. Üye ülkelerin bazılarının duruşu çok farklı. Biz bu noktada dik duracağız. Özellikle teröre ve teröristlere karşı. Bizim Kürtlerle bölgede savaşmak diye bir şey yok. Terör örgütü ile savaş olmaz, mücadele olur. Savaş devletler arasında olur. Amerika ve Rusya ile olan görüşmeleri arkadaşlarımız sürdürüyor.  

Editör: TE Bilişim