DİYARBAKIR -  Merkezi Diyarbakır’da bulunan Ortadoğu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSGİAD), 14’ncü kuruluş yıldönümünü, düzenlenen görkemli bir törenle kutladı. OSGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Adanır, yola çıktıklarından bu yana iyi şeyler başardıklarını ve bundan sonra da başaracaklarına inandığını söyledi.

 OSGİAD 14. Kuruluş Yıldönümün New Garden Otel’de yemekli bir toplantıyla kutladı. Kutlamaya, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Ahmet Sayar, OSGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Baver Nart, Ticaret ve Sanayi Odası’nın bazı meclis üyeleri ile OSGİAD üye ve aileleri katıldı.

OSGİAD’ın kuruluşundan bu yana geçen süreyi anlatan bir sinevizyon gösterisiyle başlayan gecede konuşan OSGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Adanır, 14 yıl önce ülkenin bugünkü gibi ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde 7 arkadaşla çıktıkları yolda, bir mücadele başlattıklarını ve OSGİAD’ın bugün Diyarbakır’ın önemli sivil toplum örgütlerinden biri konumuna geldiğini söyledi.

Adanır, kuruldukları dönemlerde Diyarbakır’da sivil toplum örgütlerinin daha aktif olduğunu, son birkaç yıldan bu yana yaşanan duraklamadan sonra, sivil toplum örgütlerinin yeniden aktif hale geldiğini belirterek, “OSGİAD olarak İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi ile Kalkınma Ajansı’nın Diyarbakır’a gelmesi için büyük mücadele verdik ve bunda başarılı olduk. Üyelerimizin işyerlerini açmasında öncü olduk ve güven verdik. Yani kuruluşumuzdan bu yana iyi şeyler başardık, bundan sonra da başaracağız” dedi.

Pervane: Halkın sesini hep duyduk

OSGİAD Kurucu Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Hüsnü Pervane de, yaptığı konuşmada, OSGİAD’ın ilk günkü heyecanla yoluna devam ettiğini, OSGİAD olarak her zaman yanlış yapanın karşısında, doğru yapanın yanında olduklarını ifade ederek, “Yaşadığımız şehrin ve halkın sesini hep duyduk. Hiçbir haksızlığa kayıtsız kalmadık. Ticarette sıkıntıları el birliği ederek aştık. Dernek çatısı altına giren üyelerimizi hep cesaretlendirdik. OSGİAD’ı bu kentin önemli sivil toplum örgütü konumuna elbirliğiyle getirdik. Bundan sonra da OSGİAD’ın başarısı için gerekenleri yapacağız” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim