DİYARBAKIR - Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilan edilen "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" etkinlikleri kapsamında açılan sergi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi sanat galerisinde meraklılarıyla buluştu.

İslam bilim tarihi araştırmalarına ömrünü adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayatının farklı dönemlerini yansıtan fotoğraflarının yanı sıra çalışmalarından kesitler, hayatına dair notlar ve önemli sözlerin yer aldığı sergide Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, açılış konuşması yaptı.

Gül, “Bilindiği gibi bu yıl Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bununla alakalı kapanış toplantısı gerçekleştirildi. İnşallah ülkemizde ve bölgemizde nice Fuat Sezgin’ler yetişir. Prof. Dr. Fuat Sezgin gerçekten mükemmel bir bilim adamı, günde 17 saat çalışan ve çok sayıda yabancı dili anadili gibi konuşan bir bilim adamı. Örnek alacağımız bir kişilik” dedi.

Gül, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Sergi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları, Grafik, Seramik ve Sinema-TV bölümlerinde yer alan öğretim üyelerine ait 26 yağlı boya, 27 fotoblok, 7 seramik, 1 tane heykelden oluşmakta ve bir hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Editör: TE Bilişim