Haber Bekir Güneş

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır  - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi 10’uncu Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Kentin merkez Sur ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen Genel Kurul’da eşbaşkanlar Recep Oruç ve Gönül Adıbelli ile Yönetim Kurulu, görevi 7 kişilik asil ve 7 kişilik yedek üyesi olan yeni yönetime devretti.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını mevcut eşbaşkan Gönül Adıbelli yaptı.

"Biliyoruz ki bizi kenara iten, yok sayan, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran bu sömürü çarkının dişlilerine bir çakıl taşı olup takıldığımızda bu çark dönmeyecektir" sözleriyle konuşmasını sürdüren Adıbelli, KHK ile 130 bin kişinin görevlerinden ihraç edildiğini hatırlatarak, "Biz sağlık emekçileri bugüne kadar kazanımlarımızı sokaklarda mücadele ederek kazandık. Bundan sonra da KHK, güvenlik soruşturması, iş güvencesi ve sendikal süreç önümüzdeki engelleri de mücadele ederek kazanacağız." şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından yeni yönetimin belirlemesi için seçime gidildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde yeni yönetimin asil üyeleri Şiyar Güldiken, Gülhan Tekin, Yıldız Ok Orak, Rozerin Çatak, Bekir Toprak, Eyyüp Ay ve Murat Yiğit oldu.

Editör: TE Bilişim