Haber İhsan Yılmaz

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’ın Silvan İlçe Belediyesi karla mücadele ekibi, merkez ve kırsal mahallerde etkili olan kar yağışının ardından hafta sonu da aralıksız çalışarak yerleşim yerlerine giden yolları ulaşıma açtı.

Silvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan karla mücadele ekibi, ilçe genelinde ve kırsal mahallelerde gece ve gündüz çalışarak kapanan yolların tamamını açarak kar temizleme çalışmalarını tamamladı.

Silvan Belediyesi Fen, Temizlik, Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü’nden oluşan ekip, kar yağışının başladığı ve etkisini kaybettiği ana kadar çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdü. Ekip, ilçe merkezi yanı sıra 80 kırsal mahalleye ve gurup yollarının tamamını ulaşıma açtı.

40 ton tuz kullanıldı

Ayrıca kar yağışı nedeniyle yaşanan don olayına karşı merkez ve kırsal mahallelerde tuzlama çalışmalarını sürdüren 25 Fen İşleri personeli, 25 temizlik işleri personeli 8 Park ve Bahçe İşleri personeli olmak üzere 40 ton tuz, 3 kepçe 4 tuzlama aracı kar ile mücadele çalışmalarını tamamladı.

Çalışmalar aralıksız devam edecek

Silvan Belediyesi Eşbaşkanları, "Yoğun Kar yağışı nedeniyle kapanan ve buzlama oluşan 80 merkez ve kırsal mahalle yolu ekiplerimiz tarafında açılmış olup, bu yollarda buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapılmıştır. Bununla birlikte 3 kepçe 4 tuzlama aracı 58 personellimiz bu çalışmalarda görev almıştır. Halkımızın güvenliğini sağlamak, standartlara uygun bir yaşam sürdürebilmeleri için Silvan Belediyesi olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyor" dedi.

Editör: TE Bilişim