HABER MERKEZİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerinin, çiftçilere boş kağıt imzalatıp daha sonra adlarına fazladan gübre ve mazot aldığı iddia edildi. Mağdur olduklarını iddia eden çiftçiler 2804 Sayılı Silvan Tarım Kredi Kooperatifi önünde toplanarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. 15 milyon liralık vurgun yapıldığını iddia eden çiftçiler, dolandırıldıklarını belirterek, kooperatifte şeffaf bir araştırma yapacak müfettiş talep etti.

 15 milyon haksız kazanç elde edildi iddiası

Tarım Kredi Kooperatifi’ne kayıtlı 76 çiftçiden 15 milyon haksız kazanç elde edildiğini öne süren çiftçilerden Faruk Eskici, kooperatifin yirmi yıllık üyesi olduğunu, ancak üye oldukları kurumda yolsuzlukların yapıldığını iddia etti.

33 bin TL borcunun kayıtlara 120 TL olarak kaydedildiğini belirten Eskici, yapılan usulsüzlükler için müfettişlerin gelip araştırma yapmasını talep etti. Yapılan usulsüzlüklerin son bir yıl içinde çiftçiler tarafından fark edildiğini dile getiren Eskici, Tarım Kredi Kooperatifi’ne müfettişlerin gelip çalışma yaptığını, usulsüzlüğü tespit etmelerine rağmen işlem yapmadıklarını iddia etti. Eskici, müfettişler tarafından son bir yıldır oyalandıklarını, yeni müfettişlerin gelip inceleme yapmasını talep etti. Eskici, 76 çiftçi olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 Silvan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan da, yapılan çalışmalar sonucu usulsüzlüğün ortaya çıkacağını söyleyerek, birçok çiftçinin evine haciz gittiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim