Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Muhtar Saati’ uygulamasının 16’ıncısı gerçekleşti.

2020 ile 2021’e dönük olmak üzere yol altyapılarında ihalelere başladıklarını ve 3 ihaleyi gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili hasan Basri Güzeloğlu, kalan 15 ihalenin de yakın zamanda yapılacağını belirtti.

2 yıllık dönemde kırsal mahallelerde toplam bin 858 kilometre yola asfalt sereceklerini kaydeden Güzeloğlu, bunun Türkiye’de büyükşehir belediyeleri arasında bir rekor olduğunun altını çizdi.

Kent merkezi dahil olmak üzere toplam 2 bin 158 kilometre yola sıcak asfalt sereceklerini ileten Güzeloğlu, kent merkezinde ki yolların genişliğinin 50 metre, kırsal mahallelerde ise 7 metre civarında olduğunu aktardı. Bugüne kadar hep ertelenen mahalle içi yollarda bu yıl itibariyle çalışma başlatacaklarını vurgulayan Güzeloğlu, Ergani, Çınar ve Hani ilçelerinde malzeme üretimi yapacak 3 konkasör tesisini kuracaklarını belirtti.

Bu 3 ilçenin diğer ilçelerin mahalle yollarına malzeme üreteceğini ifade eden Sayın Güzeloğlu, 3 tesisin maliyetinin geçen yıllara göre oldukça düşük olduğunu kaydetti. Altyapı ve yol çalışmalarında bu yıl itibariyle gece gündüz mesai yapacaklarına değinen Sayın Güzeloğlu, günlük 18 saat çalışacaklarını ve böylelikle 6 aylık çalışmanın 12 aya tekabül edeceğini sözlerine ekledi.

Elazığ depreminde Çermik ile Çüngüş ilçelerinin de etkilendiğine dikkat çeken Güzeloğlu, “Çüngüş’te 353 ağır ve 153 orta hasarlı bina bulunuyor. Yine Çermik ilçemizde 116 ağır ve 63 orta hasarlı bina mevcut. Bu 2 ilçede evleri zarar gören vatandaşlarımıza nakdi yardım yapacağız. Ayrıca Çüngüş ilçesinde depremde bazı kamu binaları da zarar gördü. Önlem amaçlı Hükümet Konağı ve Jandarma olmak üzere o binaları boşalttık” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim