Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediyesi, “Eski Bağlar” olarak adlandırılan bölgede hakim olan çarpık kentleşme  ile çeşitli nedenlerle terk edilerek yıkılma tehlikesi geçiren ve uyuşturucu başta olmak üzere her türlü ahlaksızlığın hakim olduğu alanlar haline gelen metruk yapılar ile ilgili önemli bir adımı daha hayata geçirdi.

Emniyet güçleri ile koordineli olarak hayata geçirilen çalışma ile önce güvenlik önlemleri alınıyor, daha sonra tespit edilen metruk yapıların yıkımı gerçekleştiriliyor. Bu mücadeleye mahalle sakinleri ve vatandaşlar da yaptıkları ihbar ve şikayetlerle tam destek veriyor.

Belediye ekiplerinin yıkım çalışmalarını ilgi ile takip eden vatandaşlar, bölgenin huzuru ve güvenliği için büyük önem taşıyan bu adımdan dolayı Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.

Tabloya son veriliyor

Metruk yapıların en fazla olduğu bölgelerin başında Muradiye Mahallesi’nde 27 metruk yapının 14’ünün yıkımı gerçekleştirildi,13’ünün yıkım çalışmaları ise devam ediyor.

Mahalledeki yıkım çalışmalarını inceleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçe merkezindeki 12 mahallenin 9’unda metruk yapılar olduğunu belirterek yıkım çalışmalarından sonra buralara mahalle sakinlerinin ihtiyacı olan park, oyun, dinlenme alanları ile ağaçlandırma çalışmaları yapacaklarını açıkladı.

Beyoğlu, tespit edilen 250’e yakın eski ve kullanılamaz haldeki yapının yıkımını 2020 yılı içinde tamamlamayı amaçladıklarını kaydetti.

“Buraları huzur alanları haline getireceğiz”

Çeşitli nedenlerle terk edilen yapıların zamanla kötü alışkanlıkların meskeni haline geldiğini anlatan Beyoğlu, “Görevde olduğumuz  9 ayda  bunlara karşı ciddi bir mücadele verdik. Vatandaşlarımız bu yapılardan çok rahatsız, bu yüzden çok sayıda  şikayet geliyor. Emniyet güçlerimizle beraber gerekli önlemleri alıp yıkımları gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar  60’dan fazla metruk yapıyı yıkarak temizledik. Hedefimiz 2020 yılı içinde hepsini yıkmak ve bunların yerine vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli ortamda yaşamasını sağlayacak park,oyun ve dinlenme alanları yapmaktır. Çarpık kentleşme ilçemiz için ciddi bir sorun. 12 merkez mahallenin 3’ünde bu yapılar mevcüt. 2020 yılı bu anlamda bir milat olacak. Her fırsatta ifade ediyorum, bir kez daha tekrarlıyorum Bağlar bunu hak etmiyor. Milletimizin desteğiyle Bağlar’ı bu çileden kurtaracağız inşallah” diye konuştu.

“İlk kez kararlı bir mücadele görüyoruz”

Muradiye Mahallesi muhtarı Dilek Demir, vatandaşların huzurunu kaçıran ve güvenliğini tehdit eden metruk yapılar ve uyuşturucuya karşı verilen mücadeleden dolayı Başkan Beyoğlu’na teşekkür etti.

İlk kez bu kadar kararlı bir çalışma gördüklerini ifade eden Demir, “Bu yapılarda her türlü ahlaksızlık yapılıyor. Uyuşturucudan fuhuş ve çocuk istismarına karşı her şey var. Hepimiz bunlardan rahatsız oluyoruz,huzursuz oluyoruz. Herkes risk altına yaşıyor. Belediye başkanımız Hüseyin Beyoğlu bu konuda çok önemli adımlar attı. Mahallemizdeki  metruk yapının yarısı yıkıldı, kalanı da inşallah temizlenecek. İlk kez bu kadar duyarlı bir başkan görüyoruz. Canla başla çalışan ve her koşulda halkın yanında olan Hüseyin başkana ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendisi sadece Bağlar için değil Diyarbakır için şanstır.  Şimdi bu mücadelenin sonunda uyuşturucu , fuhuş ve çocuk istismarı dahil her türlü ahlaksızlığın yuvası haline gelen bu görüntülerden kurtulacağız. Bundan dolayı vatandaşlarımız çok memnun ve mutlu” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim