Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen “Derin Uzayda Bilim” konferansına DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Şerif Sayar ve kurul üyeleri, TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu ve çok sayıda bilim tutkunu gençler katıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Kaya, konferansı düzenleyen Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne, Üniversitenin Havacılık Kulübüne, Genç Girişicimler Kurulu ve konferansa yoğun ilgi gösteren gençlere teşekkür etti.

Yoğun ilgi vardı

Gençlerin yoğun ilgisi karşısında oldukça memnun olan Kaya, bundan sonraki tüm etkinliklerinde TOBB Diyarbakır Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu ile Dicle Üniversitesi Öğrenci Kulüpleriyle yapacaklarını söyledi.

Bilim Tutkunu gençlerin yoğun ilgisiyle başlayan konferansta sahne alan Dr. Yıldız, "Derin Uzayda Bilim" başlıklı sunumunda gençlere, derin uzay ve iletişim, uzay araçları, uzay yolculukları, uzayda yapılan keşifler konularında bilgiler verdi.

Evren, gezegenlerin yapısı, güneş sistemi, NASA'nın planladığı Mars ve Ay projeleri ve karadelikler gibi merak edilen konularda katılımcılara önemli bilgiler verdi. Ayrıca NASA'da yaptıkları çalışmaları ve uzay araştırmaları konusundaki bilgi ve deneyimlerini de paylaştı.

Editör: TE Bilişim