Güneydoğu Ekspres - DiyarbakırTire’de ovada çalışan geçici tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Kaymakam Tanrıseven, işçilerle tarlada domates ve biber topladı. Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’den gelen tarım işçileri ile sohbet eden Kaymakam Tanrıseven, işçilerin isteğini kırmayıp onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Üreten, çalışan başımızın tacıdır” 

Devletin varlık sebebinin vatandaşa hizmet etmek olduğunun altını çizen Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi, “Bu vatan için çalışan, üreten herkes başımızın tacıdır. Tire, verimli topraklarıyla tarımın önemli merkezlerinden biridir. Aynı tarladan yılda üç kez verim alınan bir coğrafyada yaşıyoruz. Ne kadar fazla üretirsek ekonomimiz o kadar güçlenir. Ürün fazla olunca iş gücü yetmediği için Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden de mevsimlik işçilerimiz Tire’ye çalışmaya geliyor. Tireli çiftçiler ve mevsimlik tarım işçileri el birliği ile üreterek ekonomiye can veriyor.”  

 “Vatandaşın yüzü gülerse devletin de yüzü güler”

Tanrıseven, “Ben alın teri ile bu sıcak havalara rağmen ekmeğini kazanan tüm işçilerimize kolaylıklar diliyorum. Tarım işçilerimizin sorunları bizim sorunumuzdur. Her yıl gelip tarım işçilerimizi ziyaret eder onların sorunlarını dinler, çözüm bulmaya çalışırım. Çünkü vatandaşımızın yüzü gülerse Devletin de yüzü güler”  dedi.

 Diyarbakır İli Çınar İlçesinden Tire’ye gelen geçici tarım işçileri de Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’i tarlada görünce çok sevindiler. Daha önce Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Çınar Kaymakamı olarak görev yapan Tanrıseven’i gören Çınar’dan gelen Ali Çetiner, Askeri Fidan, Mehmet Said Özçelik ve Yasin Çelik, Kaymakam Tanrıseven’e sarılarak hasret giderdiler.

Ailesiyle birlikte Tire’ye çalışmaya gelen Askeri Fidan, “Çınar’da görev yaparken Kaymakam beyi ziyaret etmiştim. Kendisinin bize ve köylülere büyük hizmeti dokundu. Şimdi Tire’de de bizi ziyaret etmesinden büyük mutluluk duydum” dedi.

“Allah kaymakamımızdan razı olsun”

Tire’ye çalışmak için geldiklerini ve her yıl 5-6 ay burada kaldıklarını belirten Diyarbakırlı Ali Çetiner de şöyle konuştu: “Allah Kaymakamımızdan razı olsun. Diyarbakır’da halkla iç içe bir idareciydi. Buraya çalışmak için geldiğimizde kendisini gördük. Çok mutlu olduk. Kaymakam bey her sorunumuzla yakından ilgileniyor. Sabahın erken saatinde tarlaya ziyaretimize geldi. Allah, Kaymakamımız başımızdan eksik etmesin.”

Kaymakam amcadan çocuklara hediye

 Tarlada domates toplayan işçilerin çocukları ile görüşen Kaymakam Tanrıseven onlarla sohbet edip hediyeler verdi. Siverek ve Hilvan’dan gelen çocuklarla tek tek ilgilenen Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, onlarla samimi sohbette bulundu. Kaymakam Tanrıseven’e sarılan çocuklar verdiği hediyeler için teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim