HABER MERKEZİ

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda, 24 Ocak 2001'de, uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ile Selahattin Baysoy için anma töreni düzenlendi.

Şehit edildikleri yerde yaptırılan anıtın önünde düzenlenen törene, Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Kıbrıs Gazileri, polisler, “Ali Gaffar” ismini taşıyan çok sayıda çocuk ve vatandaş katıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, ayrı yerde görev yapmalarına rağmen Gaffar Okkan'ı bildiklerini belirterek, hep haberlerini aldıklarını söyledi.

Emniyet Müdürü Yaman, “Gece gündüz gayret sarf etti bunu gerçekleştirmek için. Mücadele etti ve bu uğurda da cenabı Allah, ona ve silah arkadaşlarına şehadeti nasip etti. Tekrar rahmet diliyorum. Başta şehit emniyet müdürümüz Ali Gaffar Okkan ve o gün şehit olan arkadaşlarımıza ve gerek polis, asker, jandarmamız, gerek korucularımızdan, tüm güvenlik görevlilerimizden şehit olanları rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de şifalar diliyorum” dedi.

Beyoğlu: Bütünleşmeye ciddi katkı sundu

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da, Diyarbakır halkının gönlünde taht kuran Ali Gaffar Okkan’ın andı. Beyoğlu, Okkan’ın devlet ve millet bütünleşmesine ciddi katkılar sunduğunu söyleyerek, “Fahri hemşerimiz olan Ali Gaffar Okkan ve şehitlerimizi unutmamız mümkün değil. Fahri hemşerimiz olan Ali Gaffar Okkan ve şehitlerimizi unutmamız mümkün değil. Aradan 19 yıl geçmesine rağmen acıları ilk günkü gibi taze. Milletimiz değerlerine ve kendisine hizmet edenlere her zaman sahip çıkmıştır. Diyarbakırlı hemşerilerimizin Ali Gaffar Okkan’a yönelik sevgisi takdire şayandır. Başta Ali Gaffar Okkan olmak üzere menfur saldırıda şehit olan polis memurlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anarak şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden Diyarbakırspor, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı unutmadı ve vefatının 19.yılında şehit edildiği yerde andı.

Editör: TE Bilişim