HABER: BEKİR GÜNEŞ

Güneydoğu Ekspres- Diyarbakır'da yaz spor okullarının startı Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımı ile yapıldı. Açılışta konuşan Güzeloğlu, “Bu yıl hedefimiz 50 bin gencimizi Diyarbakır'da sporla buluşturmak. Sporun barış ve kardeşlik ikliminde sizleri tutmak için bütün önlemlerimizi aldık" dedi.


Kayapınar Spor Kompleksine yapılan açılışa, yaz spor okullarına katılacak çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Halk oyunlarının gösterisi ile başlayan programda Vali Güzeloğlu, salonda bulunan öğrencilerle tokalaşarak sohbet etti. 


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri ve Engelliler Spor Merkezleri tarafından 30 branşta uzman antrenörler eşliğinde İl Müdürlüğü tesislerinde ücretsiz (yüzme hariç) kurslar başlatacak.

 
“Tesislerimiz açık sizleri bekliyoruz”


Burada bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, 2018 yılında 17 bin 294 kişinin spor merkezlerinden faydalandığını bu yıl ki hedefin ise şimdiden geçildiğini söyledi. Geleceğe yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Güzeloğlu, "Çok güzel eğitim ve spor programlarımız sağlandı. Diyarbakır'ın genelinde bütün tesislerimiz sizlere açık, sizleri bekliyoruz sevgili çocuklar” dedi. 


‘Hedefimiz 50 bin genci sporla buluşturmak’


Güzeloğlu, “Biliyoruz ki içinizden Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkacak. Bayrağımızı göklere çekecek, milletimizi gururlandıracak nice başarılar elde edeceksiniz. Bu yetenekler sizde var. Bu yeteneklerin ortaya çıkması için de çok büyük çaba sarf ediyoruz. Geçen yıl 20 bine yakın sporcu kardeşimizi yaz spor okullarında ağırladık. Bu yıl hedefimiz 50 bin gencimizi Diyarbakır'da sporla buluşturmak. Sporun barış ve kardeşlik ikliminde sizleri tutmak için bütün önlemlerimizi aldık. Özelikle engelli kardeşlerimizi de unutmadık. Onlara yönelik de çok önemli çalışmalar yaptık" diye konuştu.  
Diyarbakır'da yaz spor okullarında açılacak branşlar ise şu şekilde: Atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, bocce, boks, jimnastik, dart, eskrim, futbol, güreş, halk oyunları, hentbol, hokey, judo, karate, kıckboks, masa tenisi, muaythai, okçuluk, satranç, tekvando, tenis, voleybol, wushu, yüzme, engelliler (görme), engelliler (bedensel), engelliler (zihinsel), engelliler (işitme).

Editör: TE Bilişim