Haber Nermin Zengin

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet’inin (GGC) 34’üncüsünü düzenlediği “Yılın Başarılı Habercileri” ödül töreninde dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi.

Sur ilçesinde bir otelde düzenlenen ödül törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu,  önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Oya Eronat, eski milletvekili, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Bağlar Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Oda ve Borsa Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve İl dışından ulusal basın temsilcisi gazeteciler katıldı.

“Gazeteciler en yakın çalışma arkadaşlarımızdır”

Ödül gecesine katılanlara ve bu anlamlı buluşmada emeği geçen GGC’ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, gazeteciliğin bir gönül mesleği, adanmışlığın, her yönüyle zamanın ve yaşanmışlığın tanıklığını içeren bitmeyen bir uğraş olduğunu söyledi. Gazeteciliğin aynı zamanda ülkenin milli menfaatlerini koruyan bir sorumluluğu gerektirdiğine dikkat çeken Sayın Güzeloğlu, “Biz yönetenlerde bu sorumluluğu taşıyanlar gazetecileri en yakın çalışma arkadaşlarımız gibi görmekteyiz. Onlar halkımızın ve toplumumuzun aynı zamanda elçisi, ileticisi ve şüphesiz yaşanan bütün olayların değerlendiricileridir” dedi.

“Gazetecilerin konut sahibi olması için çalışma başlatacağız”

Teknolojinin değişikliğine rağmen gazeteciliğin etkinliğini sürdürdüğüne vurgu yapan Güzeloğlu, yerel medyanın çok daha öne çıkan bir konumda bulunduğunu belirtti. GGC’nin bazı isteklerinin olduğunu ifade eden Güzeloğlu, kentin tarihi zenginliğini yaratan ve onu geleceğe taşıyan GGC’nin tarihi yapıda bağımsız ve özel bir binasının olması gerektiğini dile getirdi.

2020’de Diyarbakır merkezli GGC Sur ilçesinde kentin tarihi mimarisine haiz olan çok özel bir hizmet binasına kavuşacağının müjdesini veren Güzeloğlu, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olduktan sonra gazetecilerin konut sahibi olması için yine 2020’de bu çalışmayı başlatıyorum. Üçüncü başlıkta yine çalışan gazetecilerimizin haklı olarak talep ettikleri habere ulaşmada kolaylık ve kendileri içinde ekonomik anlamda hem destek hem de imkan 2020’de Büyükşehir Belediyemiz toplu taşıma araçlarında GGC üzerinden bildirilen gazetecilerimizin ücretsiz ulaşım kartlarını dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

“Yeni GGC binası arşiv merkezi olmalı”

Yeni bina müjdesinin ardından gazeteciler cemiyetinden istekte bulunan Güzeloğlu, “ Tahsis edilecek gazeteciler cemiyeti binamızın yerel basın ve kent tarihine tanıklık eden gazetelerle buluşmuş bir arşive bir değerlendirme ve çalışma alanına sahip olmasıdır. Zamanın tanığı gazetecilerin gazete nüshaları, cerideleri ve o dönemden kalan belgeleri üzerinden bu aziz ve kadim kentimizin tarihini hem okumak hem görmek hem hatırlamak çok değerli olacaktır” şeklinde konuştu.

Gecede GGC Başkanı Mehmet Veysi İpek, eski bakan ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ve Küresel Gazteciler Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim, de gazetecilik mesleğinin zorluğunu belirten birer konuşma yaptılar.

Akın ödülünü Güzeloğlu’dan aldı

Yapılan konuşmaların ardından gazetecilere ödülleri dağıtıldı. Güzeloğlu, TV haber dalında “Robinson Ziya” görüntülü haberiyle 1’inciliği elde eden Sezai Akın’a ödülünü takdim etti. Dereceye giren diğer gazetecilerin de ödüllerini almasından sonra gece toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Jüri üyeliğini Adem Demir, Doğan Satmış, Mahmut Bozarslan, Gökhan Gökçe, Esat Aydın, Engin Dalgıç, Mehmet Güzel, Firuzan Behlülgil, Hüseyin Çiçekçi, Muhammed Ateş’in yaptığı yarışmada DHA’dan Mehmet Sezgin yazılı haber dalında, TRT’den Devrim Yiğit radyo haber dalında, TRT World'den Mehmet Faruk Yüce görüntü dalında, Özgür Haber Gazetesi’nden Süleyman Aydın röportaj dalında, Batman Demokrat Haber Gazetesi’nden Nimet Dal sayfa tasarımında, K-24 TV’den Mahir Yüksel ile Rudaw TV’den Şevke Erki Kürtçe haber dalında, Waar TV’den Nail Kadırhan ise Kürtçe haber programı dalında birincilik elde etti. Levent Boztepe, Ayhan Bayrak ve Ahmet Yukuş’a da mansiyon ödülü verildi. Jüri Özel Ödülü eğitime ve dezavantajlı çocukların eğitimine katkılarından dolayı Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkanı Davut Ötükçü ve Diyarbakır’ın tanıtımına katkılarından dolayı sanatçı Bedri Ayseli’ye verildi.

GGC Özel Ödülleri ise NTV’den Seda Öğretir, Haber Global’den Erdoğan Aktaş, Fox TV’den İsmail Küçükaya, Habertürk TV’den Hülya Hökenek, CNN Türk’ten Semiha Şahin ve TRT Spor’a verildi.

Editör: TE Bilişim