ABD ve İsrail'in 'Yüzyılın Anlaşması' olarak duyurduğu Ortadoğu Barış Planı Diyarbakır’da yapılan miting ile protesto edildi. Peygamberler Sevdalıları Vakfı ile Mustazaflar Cemiyeti tarafından İstasyon Meydanı’nda yapılan mitinge HÜDA PAR’da destek verdi.

Mitinge HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz, Zekeriya Yapıcıoğlu, GİK üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, İl Başkanı Osman Aktaş’ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Miting alanına Kürtçe (Kurmancî-Zazakî), İngilizce, Türkçe ve Arapça pankartlar asıldı. Miting, Hafız Ömer Akgül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, açılış konuşmasıyla devam etti.

Özgür Kudüs Platform Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Fikri Karavil, "Hazreti Ademden Hazreti Muhammed'e kadar gelen ve siyonistlerle mücadele eden tüm nebi ve peygamberlere selam olsun. Selam, Zülfikar'ın sahibi Hazreti Ali'ye olsun. Selam, Kudüs'ü fetheden Hazreti Ömer'e olsun. Selam, ceddimiz Selahaddin'e olsun. Selam, Mavi Marmara'ya katılan ve genç yaşta şehid olan Furkan Doğan'a ve Ali Haydar Bengi'ye olsun. Buraya toplanmanızı basite almayın. Peygamber, 'Bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle düzeltin, gücünüz yetmiyorsa dilinizle haykırın. Buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğzedin." buyuruyor. Bugünkü toplantımız, Allah'ın izniyle hazırlık aşamasıdır. Bugün gücümüz dilimizle haykırmaya yetiyor. Allah'ın izniyle eğer bir gün elimizle müdahale gücümüz olursa hiçbir fedakarlıktan çekinmeden dünyayı siyonistlere dar edeceğiz. Allah buraya gelmek isteyip de gelemeyenlere de cihat ecri yazsın."

Editör: TE Bilişim