Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’da, 19 Nisan 2020’de Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Sur Yarı Maratonu düzenlenecek.

Diyarbakır, 19 Nisan 2020 tarihinde kent tarihinde bir ilk olan spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. İlk kez düzenlenecek olan Uluslararası Sur Yarı Maratonu‘na yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda milli ve şampiyon atletin katılması bekleniyor. Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenecek olan şampiyonanın sponsorluğunu ve ev sahipliğini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

19 Nisan 2020’da yapılacak organizasyonun tanıtımı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, kurum müdürleri, spor adamları, antrenörler ve sporcular katıldı.

“1 milyon 200 bin liralık bir nakdi yardım yapıyoruz”

Programın açılış konuşması yapan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, spor yapacak ve yapmak isteyen Türkiye'nin dünya çapında başarısını gerçekleştirecek bütün yetenekleri, Türk sporuna kazandıracaklarını söyledi. Vali Güzeloğlu, “Bütün okullarımızda bir yetenek taraması, bununla ilgili bir alan çalışması ve okul spor kulüpleri ile spor tabana ve alana ve okula yayacağız. Her alanda oluşturulacak kulüpler üst ölçekte amatör spor kulüpleri ile entegre edilecek onlara her türlü maddi ve manevi destek verilecektir. Hemen yarın bu bağlamda ilimizdeki tüm amatör spor kulüplerimize 1 milyon 200 bin liralık bir nakdi yardım dağıtım töreni gerçekleştireceğiz” dedi.

“Amatör spor kulübümüzü kuruyoruz”

Amatör spor kulüpleri desteklemek üzere Amatör Spor Kulübünü kuracaklarının müjdesini de veren Vali Güzeloğlu, “Önümüzdeki hafta Diyarbakır'da Atletizm Federasyonu'nun çocuk çağdan başlayarak, onları spor ile buluşmasını sağlayacak, çok büyük bir bulaşma ve kucaklaşması olacaktır” dedi.

Yapılan programa ilişkinde bilgi veren Vali Güzeloğlu, “Uluslararası Sur Yarı Maratonu’na 19 Nisan 2020’de koşulacağını, yüz binlerin Diyarbakır'da buluşacağını, spora ilgi duyan herkese, buradan çağrı yaparak, 19 Nisan 2020'de tüm Türkiye'den ve dünyadan Diyarbakır'da buluşmaya, Diyarbakır’ı tanımaya Diyarbakır insanla kucaklaşmaya ve Sur yarı maratonda koşmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“Diyarbakır güzellikleri ile kucaklaşacak”

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da Diyarbakır'ın ve insanlığın ortak mirasının Sur’un bütün güzelliklerini adım adım hem koşarak hem yansıtarak hem de dünyaya ulaştırarak, bir büyük kucaklaşma ve şöleni gerçekleştireceklerini söyledi.

Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da, belediye olarak gerekli tüm desteği vereceklerini belirterek, “Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hasan Basri Güzeloğlu, spora büyük önem veriyor. Kent için büyük önemde bir organizasyon” dedi.

Editör: TE Bilişim