Haber Fuat Bulut

Güneydoğu EkspresDiyarbakır Valisi Hasan Basri Güzreloğlu, geçen hafta Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Güneydoğu Anadolu Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Selda Çiçek Veske'yi kabul etti. Bir süre Selda Çiçek Veske ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile baş başa görüşen Vali Güzeloğlu, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

İlk sözü alan Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Güneydoğu Anadolu Yönetim Kurulu Üyesi Selda Çiçek Veske, turizm alanında Diyarbakır ile birlikte 9 kenti en iyi şekilde temsil edeceğini ifade ederek, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak; temsil ettiğim 9 ilin tanıtımında, bölge ve ülke kalkınması için gerekli olacak her türlü proje ve çalışmaları yapacak, temsil ettiğim tüm tesislerin sorumluluğunu memnuniyetle üstleneceğim" dedi.

Daha sonra konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Veske'yi tebrik ederek, görevinde başarılar diledi. Güzeloğlu, Güneydoğu'nun ve Diyarbakır'ın tarihsel geçmişine atıfta bulunarak, şunları söyledi:

"Ülkemizde turizmin gelişmesi, kalkınma yönünde turizm gelirlerinin artırılması, Türkiye'nin ve ekonominin gelişmesinde turizmin katkısının çoğaltılması noktasında Sayın Bakanımızın Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kuruldu. Güneydoğu'daki 9 ilin delegeleri Selda hanımı seçti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır, tarihin geçmişten bugüne şahitliğini yapan, 10 binlerce yıllık bir kültürü, derinliği ve zenginliği bünyesinde barındıran, bu anlamda her bir tarafı gezilesi, görülesi ve yaşanılası bir zenginlik. Doğal güzellikleri, kültürel birikimleri, insanlık tarihi ile yaşıt Diyarbakır Surları, buna bağlı ilk yerleşimi kapsayan Göbeklitepe'den, Kortik Tepe'ye uzanan çok önemli bir tarih dizgisi. İnanç yerleri, ibadet yerleri, Dicle ve Fırat dahil tüm bir insanlığa medeniyet, bereket taşıyan büyük havzaları ve her açıdan geliştirilmeye müsait termal, sağlık, kongre, hobi ve doğa gibi çok önemli bir zenginlik alanlarımız var. Bunların bir parkur olarak öne çıkması içim önemli çalışmalarımız var. Özellikle sürdürülebilinir bir turizm politikası ve yüksek bir gelir elde edilmesine dönük başlatılan ve bu anlamda bölgeyi uluslararasılaştırma  amaçlayan bir dizi çalışmamız var. Yeni dönemde ajansımızın desteğini ve yol göstericiliğini bekliyoruz."

Editör: TE Bilişim