Nermin ZENGİN

GÜNEYDOĞU EKSPRES - Diyarbakır Yerel Medya Derneği (DİYMED) Yönetim Kurulu, derneğin eğitim ve kültür merkezinin çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarının gerçekleştirilmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’ya, teşekkür etti.

DİYMED’in Merkez Kayapınar İlçesi Mezopotamya Mahallesi’ndeki Açelya Parkı’nda bulunan eğitim ve kültür merkezinin yarım kalan çevre düzenlemesi ve saha ağaçlandırması için, Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı’nın talimatıyla 15 gün önce yoğun bir çalışma başlatıldı.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda, dernek binasının çevre düzenlemesi yapılarak, sahaya ıhlamur, süs eriği ve servi çam ağaçları dikildi. Ayrıca, kayrak taşından yürüyüş yolunu da yapan ekipler, yolun iki tarafına konulan ahşap dikmeleri gül fidanlarıyla süsledi.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Yerel Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özbay, dernek binası çevresindeki alana Eylül ayı sonlarında çim ekileceğini söyledi.

Özbay, “Yönetim olarak bir süre önce Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Dr. Selçuk Mızraklı’yı ziyaret ederek, bu konudaki talebimizi ilettik. Sağ olsun sayın Mızraklı çok yakından ilgilenip hemen talimat verdi. Ekipler de gereğini yaptı. Sayın Mızraklı’ya ve Park-Bahçeler Müdürlüğü yetkililerine yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim