Sedat IRMAK

DİYARBAKIR - HDP'den Diyarbakır Büyükşehir ve 17 ilçe belediye eşbakanlığı ile meclis üyeliği aday adaylığı için şu ana kadar yaklaşık 900 kişi başvuru yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediye eşbaşkanlığı, belediye ve il genel meclis üyelikleri için aday adayı başvuruların startını 20 Kasım'da vermişti.

HDP, 5 Aralık'ta son bulması gereken aday adaylık başvurularını ise 12 Aralık'a kadar uzatırken, Diyarbakır'da ise Büyükşehir, 4’ü merkez 17 ilçe belediye eşbaşkanlığı ile belediye meclis üyeliği aday adaylık başvurusuna yoğun bir ilgi ile 900 kişi, aday adaylık başvurusunda bulundu. HDP’nin belirlediği tarihe göre bugün saat 17.00'de aday adaylık başvuruları son bulacak. Daha sonra yapılacak olan delegasyon seçimlerinin ardından 23 Aralık'ta sandık kurulacak. Delegelerin oy kullanacağı seçimlerin ardından adaylar açıklanacak.

“Önce mülakata alacağız”

Konuya ilişkin konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, partilerine aday adaylık ve belediye meclis üyeliği için yoğun başvurunun olduğunu belirterek, “Geç kalmadan herkesin başvurmasını istiyoruz. Son dakikaya kadar başvuruları almaya devam edeceğiz. Başvurucuları önce mülakata alacağız, daha sonra delegasyon seçimiyle aday belirleyeceğiz” dedi

Halkın benimsediği bir adayı halkla birlikte seçeceklerinin belirten Buluttekin, "Halkımızla birlikte kentimizi de kendimizi de yöneteceğiz. Halk, partisini sahipleniyor ve sahiplenmeye devam edecektir” 

Editör: TE Bilişim