Sedat IRMAK

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı Celalettin Birtane, bağımlılıkla mücadeleye ilişkin hazırladıkları raporu açıklayarak, Diyarbakır’da 15 yaş altı çocukların yüzde 25’inin sigara kullandığı, bu oranın Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu tespit edildiğini söyledi.

 

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’nun içerisinde yer alan ve 7 kişilik komisyon kuran Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayında oluşturdukları komisyona ilişkin DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane açıklamada bulundu.

Madde bağımlılığı dünya genelinde olduğu gibi ülkede de insanların hayatlarını tehdit eden en önemli toplumsal sorunlardan bir tanesi olduğunu belirten DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, “Köyden kente göç, işsizlik ve gelecek kaygısı gibi birçok nedenden ötürü madde bağımlılığında büyük bir artış meydana gelmiştir. İlimizde de bu nedenlerden ötürü maalesef madde bağımlısı sayısı her geçen gün artmaktadır.  Yapılan araştırmalarda 15 yaş altı çocukların yüzde 25’inin sigara kullandığı, bu oranın Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak toplumsal yaşamımıza gelecekte çok daha fazla olumsuz etki göstereceği aşikar olan bu durumla mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

 

 

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de İl Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu kurulmuş ve bağımlılıkla mücadele için çalışmalar başlatıldığını hatırlatan Birtane, “DTSO’nun da içerisinde bulunduğu Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda,  Meclisimiz Aralık ayı olağan meclis toplantısında çalışmalara destek amacıyla kendi içerisinde 7 kişilik bir komisyon oluşturmuş. Komisyonumuz ilk toplantısında 2019 yılı Bağımlılıkla Mücadele eylem planını oluşturma kararı almıştır. Eylem planını hayata geçirmek içinde 2019 yılı oda bütçesi içerisinde Bağımlılıkla Mücadele için bir fasıl oluşturmuştur. Komisyonumuz oluşturacağı eylem planını en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacaktır. Toplumun bütün kesimlerine bulundukları her yerde bağımlılıkla mücadelede çaba sarf etmeleri çağrısında bulunuyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim