Sedat IRMAK

Diyarbakır'da önceki gün gizli aşk yaşadığı iddia edilen V.Ö ile birlikte yakalayan eşi R. Ü.'yü öldürdükten sonra mobilya kutusuna bırakıp kapısının önüne koyarak kaçan cinayet zanlısı H. Ü. İsimli kadın adliyeye sevk edildi. 

Edinilen bilgilere göre, Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde önceki gün, bir apartmanın 4'üncü katındaki daire önünde bırakılan karton kutuda cesedi bulunan R.Ü.’nün katil zanlısı eşi 53 yaşındaki H. Ü. isimli kadın adliyeye sevk edildi.

Cesedi vatandaşlar gördü

Evin kapısı ününde bulunan büyük koliden kan aktığını gören vatandaşlar kutuya bakınca bir erkek cesedi buldu. Bina sakinlerinin durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı cinayet bürosu ekipleri cesedin R. Ü.'ye ait olduğunu ve bulunduğu evde ikamet ettiğini belirledi.

Polis şüphelilerin izini sürdü

Kapıyı çalan ekipler evde kimsenin olmadığını anlayınca bina sakinlerinden R. Ü.’nün evinde kimlerin yaşadığını sordu. Alınan bilgiler üzerine R.Ü.’nün 53 yaşındaki eşi H.ü.’nün cinayetle bağlantısı olduğunu değerlendiren polis, araştırmasını derinleştirdi. Kaçan zanlıların kısa sürede yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosuna bağlı özel  ekip şüphelilerin izini sürdü.

Polis şüphelileri kısa sürede yakaladı

Olayın meydana geldiği apartman çevresi ve kaçış güzergahlarındaki yüzlerce güvenlik kamerası ve mobese görüntüsünü inceleyen polis olaydan 4 saat sonra R.Ü’nün eşi H.Ü.’yü  bir akrabasının evinde yasak aşk yaşadığı iddia edilen V.Ö'yü de kaçmak üzereyken operasyonla yakaladı.  Gözlatına alınan şüphelilerden H.Ü. emniyete getirilirken, olayda yaralandığı belirlenen V.Ö ise hastaneye götürüldü.

Eşinin sevgilisini evin içinde yakaladı

Cinayetin ayrıntıları da ortaya çıkarken, H.Ü eşinin kahveye gittiği sırada V.Ö'yü eve çağırdığı bir süre sonra eşi R.Ü’nün şarjının bitmesi nedeniyle eve geldiğini söylediği ortaya çıktı.  Öldürülen R.Ü’nün eve geldiğinde oturma odasında sigara görmesi üzerine eşine evde kimin olduğu sorusunu sorduğu daha sonrada eşi H.Ü.’nün çelişkili cevap vermesi üzerine evi aradığı başka bir odada saklanan V.Ö'yü gördüğü bunun üzerine aralarında arbede yaşandığını söyledi.

Cesedi taşıyamayınca bırakıp kaçtı

Eşi R.Ü ile aralarında çıkan bıçaklı kavga sırasında boğazından ve ak ciğerinden bıçaklandığını belirten H.Ü,  V.Ö'nün de yaralandığını söyledi. V.Ö'nün yaralandığı ve taşımaya yardımcı olamayacağını anlayınca kaçtığı ortaya çıkarken, D.Ü  eşinin cesedinin bulunduğu kutuyu kapı önüne kadar getirdiği ancak taşıyamadığını anlayınca bırakıp kaçtığı belirlendi. 

Çelik yelek giydirilip adliyeye getirildi

H.Ü’nün gizli aşk yaşadığı iddia edilen V.Ö.'nünde olay sonrası hastaneye giderek hastane polisine gasp edildiği yalanını uydurduğu ancak polisin şüphelenerek araştırma başlattığı ortaya çıktı. V.Ö'nün tedavisi hastanede devam ederken, sorgusu tamamlanan H.Ü isimli kadın geniş güvenlik önlemleri altında çelik yelek giydirilerek adliyeye getirildi.

Editör: TE Bilişim