Sedat IRMAK

Diyarbakırspor'un yaşatılması için taraftarlardan ve kent dinamiklerinden destek istendi. Diyarbakırspor Kulübü Basın sözcüsü Ali Yılmaz, yeni bir yönetim oluşturduklarını ve taşın altına gövdelerini koyduklarını belirterek, taraftarlara destek çağrısı yaptı.

Yılmaz yaptığı açıklamada, Kulübün çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, gelinen süreçte bu işi yapmak sadece 5-6 kişinin omuzlarına bırakılamayacağını belirterek, "Bugün yoksanız, yarın da yanımızda olmayın" diyerek sitem etti.

Yılmaz ,Yeşil-Kırmızılı ekibin bir dünya markası olduğunu, oynadığı ligin hiç bir önemi olmadığını söyleyerek, kulübün altına dinamit koyanlarla mücadele için bu işe soyunduklarını belirterek şunları söyledi: "Ey Diyarbakırspor sevenleri taraftarları ve taraftar grupları sosyal medyadan yazı yazmakla bu işler olmaz. Diyarbakırspor kulübünü kişisel ve yasadışı emellerine alet edenlerden  kurtardık. Şimdi birlik olma zamanıdır, gelin gücümüzü birlestirelim bu adamı konuşturmayalim takımımıza sahip çıkalım. Eğer koca bir şehir bir adamla baş edemiyorsa kimse konuşmasın.

"Şimdi destek zamanı"

Biz yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz, Diyarbakirsporla hukuki olarak hiç bir bağı kalmayan, bu adam hala konuşuyorsa bu bizim eksikliğimizdir. Herkes gelsin bu takıma ve bu armaya sahip çıksın, sahip çıkmıyorsa da sosyal medyada boş konuşmasın. Sahip çıkmak lafla olmuyor, Yerel basın ve Güneydoğu Spor Yazarları Dernegi dışında Diyarbakirspora destek veren yok, yerel basınımızda yer alan arkadaşlarımız hepsi neyin ne olduğunu biliyorlar,  hepsinden Allah razı olsun yanımızda yani bu takımın yanında yer aldılar. Şimdi icraat lazım, güç lazim, birlik lazim, bugün artık beraberlik lazim  bunu herkes görmeli bize destek olmalıdır. Bugün Diyarbakırspor için kurtuluş günüdür, bu ses bu kulübün haykırışıdır, haydi herkes şimdi ayağa diyoruz"

"kulübü kurtardık siz nerdesiniz"

Yılmaz , “Bir deli 6 yıldır kuyuya taş attı bir şehir o taşı kuyudan, çıkaramadı. Bizler Diyarbakirspor u bu pis işlere alet edenlerden kurtardık, bütün yaptıkları yolsuzlukları, sahte işlerini  meydana çıkardık, her şey belgeli  ayan beyan ortaya çıkmıştır, işin hukuki, adli ve idari suçlarla ilgili gerekli mercilere ve Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bu takıma zarar veren ve bu kişilerin arkasında kimler varsa hepsi ortaya çıkarılacak.  Size and olsun ki bu kişiler hepsi bunun cezasını çekecekler. Bugüne kadar kentte kimse sesiniz çıkarmamış, herkes kafasına göre at oynatmış, Diyarbakırspor'u yok etmelerine asla izin vermeyeceğiz dedik ve bu dikenli, bu zor yola çıktık, Ateşten gömlek giydik. Yapılan sahtekarlıkları, belgede tahrifatları, defterleri kaybetmetleri, Kulübün demirbaşları herşey kayıp, arsa üzerindeki oyunlar herşey belgeleriyle ispatlanmıştır. Bundan sonraki süreçte işin adli  boyutu için söz savcılarda ve mahkemelerde olacak.

"Utanmadan halen konuşuyor"

 Bu işlerin içinde olan, baş rolünde olan kişiler utanmadan halen konuşuyorlar, kulüple hiç bir bağı kalmamasına sosyal medyadan atıp tutuyor. Tüm bunlara rağmen bu kişi halen konuşabiliyorsa kimse kusura bakmasın bu bizim, bu kentin ve taraftarların ayıbıdır. Herkes gelsin takımına sahip çıksın, madem Diyarbakırspor hepimizin  ortak değeri diyoruz neden sahip çıkmıyoruz. Bu iş sadece bizimle vaya 5 kişi ile olacak iş değil, herkese tüm kesimlere ve koca bir kente sesleniyoruz,  gelin bu takıma sahip çıkın, destek olun. Hep beraber, el ele birlikten güç doğar diyoruz. Ey Diyarbakırlı uyan artık takımına sahip çık, kafanı kuma gömme, kumdan çıkar diyoruz Gün birlik olma günüdür ve bugün Diyarbakırspor'a sahip çıkma günüdür" dedi. 

Editör: TE Bilişim