Sedat IRMAK

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla ise günün öneminden dolayı, Diyarbakır Yerel Medya Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Atilla, “İlgi ve alakanızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Ne kadar basınla bir araya gelmesek de sizlerin yazdıklarını takip ediyor ve sizlerden çok memnunuz” dedi.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Diyarbakır Yerel Medya Derneği’ni ziyaret etti.

 

Ziyarette, Yerel Medya Derneği Başkanı Taner Özbay, Başkan Yardımcısı Ercan Akkar ile yönetim kurulu üyeleri Sadık Kaplan, Mehmet Dalgıç ve Aytekin Yılmaz ile birlikte Başkan Vekili Cumali Atilla’yı kapıda karşıladılar.

 

Ziyarette  ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Cumali Atilla, “Herkese başarılar ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum. İki yıldır birlikte çalışıyoruz ama basın çıkmadığım için hep benden şikayetiçiler. Basın çıkma bir tarafta biz iki yılda yaptığımız hizmetler vatandaşlar ve siz basın mensupları tarafından konuşulmaya başlandı. İlgi ve alakanızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Ne kadar basınla bir araya gelmesek bile sizlerin yazdıklarınız takip ediyor ve sizlerden çok memnunuz” dedi.

 

“Biz bu şehre bu milletin parasını harcıyoruz”

 

Bu şehirde hep birlikte iyi şeyler yapmak için çabaladıklarını belirten Atilla, “Bu şehire hizmet etmek için herkesin de bildiği bir sloganımız var. ’İsteyince oluyor’, ‘İşimiz gücümüz Diyarbakır’ ve ‘Birlikte Güçlüyüz’, sloganımızı otobüslerimizde de dillendiriyoruz. Kartını okutan her vatandaş birlikte güçlü olduğumuzun farkına varsın diye böyle bir uygulama yaptık. İsteyince oluyor sloganımızın iki anlamı bulunmaktadır. Birinci anlamı, bizden öncekiler bu şehir için isteyerek bir şeyler yapmamış ve eksik bırakmış, biz ise aşk ve şevkle vatandaşlarımız için her şeyi isteyerek yaptık. Biz bu şehre bu milletin parasını harcıyoruz. Bu yüzden biz herkesin sesine kulak vererek, vatandaşımızın her isteğini yerine getirme gayretinde olduk” dedi.

 

“16 yılda yapılmayan hizmeti 2 yılda yaptık”

 

Şehrimizin çok önemli sorunları olduğunun altını çizen Atilla, “Biz genel olarak şehrimize hizmet etmeye kendimizi yoğunlaştırdık. Cumali Atilla kim diye sorduklarında, ben genelde belediye başkanı olarak değil, bu işlerin başında duran bir şantiye şefi olarak çalışan biri olarak görmelerini istiyorum. Diyarbakır her şeyin en güzeline laiktir. Diyarbakır hemşehrilerimizin her şeyin en güzeline laik düşüncesi ile daha güzel şeyler ortaya çıkarmak için gecemizi gündüzümüze katarak, 16 yılda yapılmayanı 2 yılda yaparak, vatandaşlarımızın o mutluluğunu sağlamak adına her şeyi yapıyoruz. Yaptıkları çalışmalar gözle görünürdür. Bu işleri yaparken sağlığımdan bile oldum ama hiçbir zaman şikayetçi olmadım. Bunları yaparken de kimseden bir beklentim olmadı. Ben iki yıl süre içerisinde Diyarbakır’a en güzel ve en fazla hizmeti sunduğumu düşünüyor ve inanıyorum. Bunu yaparken önceden yapılmayan hizmetleri ben ve çalışan arkadaşlarımız bu kentte 2 yılı 16 yıla sığdırdık. Sizlerin aracılığıyla yaptıklarımız yapacağımızın teminatıdır” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Vekili Cumali Atilla Dernek yönetimi ve üyeleriyle hatıra fotoğrafı çekmesiyle ziyaret sona erdi.

 

Güzeloğlu’dan, gazetecilere kutlama mesajı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yayımladığı mesajla kutladı. Güzeloğlu esajında, gazetecilerin demokratik bir toplumun en başta gelen haklarından olan doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünü sağlayarak çok önemli bir görevi icra ettiklerini söyledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Güzeloğlu, “İletişim ve haberleşme alanlarında yaşanan hızlı gelişim ve dönüşüm ile birlikte bilgiye ve habere erişim kanallarının arttığı ve hızlandığı günümüz dünyasında, basın mensupları; demokratik bir toplumun en başta gelen haklarından olan doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünü sağlayarak çok önemli bir görevi icra ediyorlar” dedi.

Güzeloğlu, “Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir” diye konuştu.

Güzeloğlu şöyle dedi, “Bu duygu ve düşüncelerle, doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Diyarbakır’ın Dicle Üniversitesi Rektörü Prof, Dr. Talip Gül de gazeteciler günü vesilesi ile bir mesaj yayınlayarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Editör: TE Bilişim