Sedat IRMAK

Diyarbakır’ın Hazro İlçesinde bulunan Yazgı köyünde bulunan Yazgı Ortaokulunda okuyan öğrenciler, soğuk kış gününde camları kırık sınıfta ders çalışmak zorunda kalıyor.

 

Öğrenciler soğuk kış ayında sınıfta mont ve kabanlarıyla ellerin eldivenle ders çalışmak zorunda kaldığı görülürken, sınıfın camları ise kırık olduğu görüldü.

 

“Bu durum insani değil”

Yaşanan durumu cep telefonu kamerasıyla çekip haber merkezimize atan Cahit Turan isimli öğrenci velisi, gördüğü manzara karşısında şaşkın olduğunu ve öğrencilerin yaşadıkları bu durumun insani olmadığını söyledi.

 

“Lavaboların kapısı bile yok”

Okulda kaloriferlere ait sayaçların henüz takılmamasından ötürü çalışmadığını ve okulun birçok camının kırık olduğunu belirten Turan, “Köyde bulunan akrabalarımız bana okulda problem olduğunu fakat yetkili makamların duruma çare bulmadıkları söylemesi üzerine bende okula gittim. Okula gidince gördüğüm manzara karşısında şaşkına döndüm. Sınıfların camları kırık, duvarları rutubetli, yerlerde bulunan fayanslar kırık, sınıf kapıları kırık ve en önemli lavabolarda kapıların olmadığını gördüm. Bu durum öğrenciler açısından çok kötü ve sınıfların içerisinde soğuktan montlarıyla ve kabanlarıyla oturup ders çalışmak zorunda kalıyorlar” dedi.

 

“Hangi çağda yaşıyoruz”

Okulda mevcut 1 temizlik görevlisinin tek olduğunu belirten Turan, “Okulda 1 temizlik görevlisi, 10 sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ve 10 ücretli öğretmen görev yapıyor. Hiçbiri bu durumu ya görmüyor yada görmemezlikten geliyor. Hangi çağda yaşıyoruz. Yetkili makamlara görülenleri ilettim en kısa sürede görevlerini yapmaya çocukların bu durumunu görmeye davet ediyorum” diye konuştu

 

Editör: TE Bilişim