Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde otomobil ile öğretmenleri taşıyan minibüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Kaza, Silvan ilçesi Boyunlu grup köy yolunda dün sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, plakaları öğrenilemeyen Nihat Bayhan yönetimindeki otomobil ile Atilla Bayhan yönetimindeki öğretmen servisi, buzlanma nedeniyle çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan Nafiye Bayhan (47) hayatını kaybetti, iki araçta da bulunan 10 kişi yaralandı. Yaralılar, kazanın duyulması üzerine olay yerine gönderilen ambulanslarla Silvan Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden Nafiye Bayhan’ın cenazesi ise aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Otomobildeki gaz sızıntısı korkuttu 


Adıyaman’da ise LPG tankından gaz sızdıran otomobilde yangın çıkmadan itfaiye ekipleri müdahale etti. 

Olay, Adıyaman Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. Park halindeki 34 TG 5321 plakalı otomobilden gaz kokusu etrafa yayılınca araç sürücüsü Kadir Bozan durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis şerit ile caddeyi trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri otomobile müdahale etti. LPG tankından sızan gaza müdahale eden ekipler, herhangi bir yangın çıkmadan sızıntıyı kontrol altına aldı. Gaz sızıntısına kesin itfaiye ekiplerinin ardından cadde üzerinde bulunan esnaf rahat bir nefes aldı. 

Daha sonra cadde trafiğe açıldı. 

Bingöl’de TIR devrildi

Bingöl’de de devrilen TIR’da 3 kişi yaralandı.

Kaza, Bingöl-Solhan karayolu Karan mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, K.A.idaresindeki 34 GJ 6201 plakalı tır, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tır devrildi 3 kişi yaralandı. Çevredekilerin 112 acil servis ekiplerine bildirmesinin ardından kaza yerine UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Şanlıurfa’da feci kaza

Şanlıurfa’da öğrenci servisi ile işçileri taşıyan minibüsün buzlanan yolda kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ise 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Suruç-Birecik karayolunun 20. kilometresinde meydana geldi. Hüseyin A. yönetimindeki 44 EG 340 plakalı öğrenci servisi ile Harran'dan Birecik’e işçi taşıyan Fethi A. idaresindeki 37 BF 201 plakalı servis minibüsü buzlanan yolda kafa kafaya çarpıştı. Kazada ağır yaralanan 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 15 kişi ise çevredekiler tarafından servislerden çıkarılarak olay yerine giden 112 Acil Servis ekiplerince Suruç ve Şanlıurfa’daki hastanelere kaldırıldı. Yaralı öğrenci ve işçilerin hastanedeki tedavileri sürüyor.

Öte yandan, öğrencilerin Yağışlı kırsal Mahallesi'nden Bostancılar Ortaokuluna, işçilerin ise Harran'dan Birecik'e gitmekte oldukları bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilişim