Sedat IRMAK

Diyarbakır ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçe sınırları arasından bulunan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek kayak merkezi olan Karacadağ Kayak Merkezi’nde sezon açıldı

 

Diyarbakır’a 68 Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne ise 60 kilometre uzaklıkta bulunan, bin 919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi’nde, son günlerde yağan yoğun kar yağışı 60 cm kalınlığına ulaşırken, kar sezonunun açılmasıyla beraber Kayak Merkezi ilk ziyaretçilerini ağırladı.

 

Kimi vatandaşlar kızak, naylon leğenle kaymaya çalışırken, yöresel kıyafetleriyle kaymaya çalışan vatandaşlarda renkli görüntüler oluşturdu. Kayak merkezi işletmecileri ilerdeki günlerde kar kalınlığının daha fazla olacağını belirterek, tüm kayak severleri bölgeye davet etti.

 

Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı merkez, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve çevre ilçelerden gelenlerle dolup taşırken, günübirlik kayak yapılabilen Karacadağ Kayak Merkezi'nde, Nisan ayına  kadar kayak yapılabileceği belirtildi.

 

Şalvarla kayak keyfi

 

Bölge halkı ise yöresel kıyafetleri olan şalvarları ile profesyonel kayakçıları aratmazken, kayak yapmaya gelen Celal Altay, "Bu yıl kayak sezonunu açtık. Kar yeterli seviyeye ulaştı. Bizler de kaymaya geliyoruz, buraya çevre illerden çok sayıda vatandaş geliyor. Şalvarla kaymak çok keyifli, özellikle kayma esnasında kuyruk kısmı rüzgar aldığı için durmamızı sağlıyor" dedi.

 

Öte yandan bölgede yoğun kar yağışı sebebiyle Diyarbakır Siverek karayolunda kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi. Kazada 5 kişi yaralandı.

 

5 kişi yaralandı

Diyarbakır- Siverek karayolunun 45 kilometresinde Diyarbakır istikametine seyir halinde olan Mehmet Emin Ö. yönetimindeki 31 PT 372 plakalı otomobil, yoğun kar ve buzlama nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada sürücü Mehmet Emin Ö. ile araçta bulunan Abdurrahman, Zeynep, Türkan Ö. ve Şükrüye A. yaralandı. Olay yerinden geçen sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Editör: TE Bilişim