YPG Cerablus, Azez, El Bab ve Afrin'in geri alınması, Menbiç'in de korunması için Şam'ın asker göndermesini istedi. Suriye ordusu da Menbiç'e girdiğini ve bayrak diktiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın askerleri Suriye'den çekme kararının ardından bölgeden iki önemli açıklama geldi.

Reuters ajansının aktardığına göre önce YPG, Suriye hükümetine ‘Türkiye’nin tehdidine karşı’ Menbiç’in kontrolünü eline alması çağrısı yaptı.

Bu açıklamadan kısa süre sonra ise Suriye ordusu sözcüsünden bir açıklama geldi: "Askerlerimiz Menbiç'e girdi ve bayrağı göndere çekti. Menbiç'teki tüm Suriye vatandaşları ve diğer tüm kişilerin tam güvenliğini garanti ediyoruz." Devlet televizyonunda açıklamalarda bulunan sözcü, ayrıca ulusal egemenliğin korunması için tüm Suriyelilerin çabalarını birleştirmesi gerektiğine vurgu yaptı, 'tüm işgalcilerin yenileceği' mesajı verdi.

Kremlin’den Menbiç açıklaması

Kremlin Sarayı, Menbiç'in Suriye güçlerine geçmesinden memnun olduklarını duyurdu.

Suriye Ordusu’nun, Menbiç’e girdiklerini duyurmasının ardından Kremlin Sarayı’ndan açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov konuya ilişkin açıklamasında, "Kürtlerin kontrolündeki toprakların Suriye güçlerine geçmesinden memnunuz" ifadelerini kullandı. Toprakların Suriye geçmesinin olumlu bir adım olduğunu kaydeden Peskov, bu adımın istikrarı pekiştirdiğini savundu.

Öte yandan Peskov açıklaması esnasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türk heyeti kabul etmediğini ifade ederek, toplantının Putin’in yardımcısının katılımıyla gerçekleştirileceğini duyurdu.  (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim