Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

Diyarbakır’da yasak olmasına rağmen vatandaşlar güvenliğini düşünmeden Surlara çıkmaya ve ölümle burun buruna kalmaya devam ediyor. 

Sur ilçesinin 6 mahallesinde 2015 yılında kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılması için 2 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağı, operasyonun 10 Mart 2016'da bitmesine rağmen 2 yıldır devam ederken, yasaklı bölgede bulunan mahalle, sokak ve evlerinin son halini görmek isteyenler polisin tarihi Diyarbakır Surlarının merdivenlerini kapatacak biçimde konulan bariyerlere rağmen engel tanımayarak Surlara çıkıyorlar. Bazı vatandaşlar da aileleriyle birlikte çıkıp öz çekim yapıyor.

Çoğunluğu gençlerin oluşturduğu vatandaşlar, Surların önüne konulan bariyerleri aşıp, Surlara çıkarak öz çekim yapıyor. Surların en sonuna kadara giderek, ayaklarını boşluğa uzatıp oturan ve her an düşme tehlikesi ile karşı karşıya olan gençler, öz çekim için kimi zaman ölüm tehlikesini bile göze alıyor.

Girişler kapatılsın

Geçtiğimiz ayalarda baba ve oğlunun düşerek ağır yaralanması sonrası çağrı ve uyarıları dikkate almayan vatandaşlar, burçların üzerine çıkarak öz çekim yapmaya sürdürürken, bu duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar ise, söz konusu Sur ilçesinde bulunan burçların üzerine çıkılmasının önüne geçmek için güvenlik önlemleri alınarak girişlerin kapatılmasını istedi.

Editör: TE Bilişim