Rıdvan Kösen

DİYARBAIR - Bower Şirketler Grubu  Diyarbakır’ın tarihi mekanlarından biri olan Dağ Kapı Meydanında Özel Bower Hospital adıyla yeni bir hastane açtı. Hastanenin Radisson Blu Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Özel Bower Hospital Hastanesi Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Hıdır Sarı şu an hastanede aktif olarak çalışan 200 personellerinin olduğunu, tam kapasiteyle tüm birimler açıldığında bu sayının 450’ye ulaşmasını beklediklerini belirterek, “Bu açıdan istihdamı arttırma da ve işsizliği azaltma da ilimize önemli bir katkı sağlayacağımızı  düşünüyoruz” dedi.

Hastanenin Tanıtım Toplantısı’nda daha önce birçok tedavinin ilimizde yapılmadığını ve insanların başka ilere gitme mecburiyetinde kalarak mağduriyet yaşadıklarını belirten Sarı, “Bu hastane ile mağduriyetin önlenecek. Bu yatırım ile ilimiz hem bölge illere hem de komşu ülkelere hizmet vererek, sağlık alanında önemli bir üs olması noktasında katkı sağlayacaktır. Bundan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

30 farklı branşta 66 hekim kadrosu ile 159 yatak kapasitesine sahip olan hastane hakkında konuşan Başhekim Sarı;  “Nitelikli bir ekip ruhuyla bölge insanımıza insancıl bir bakış açısıyla  hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu yatırımın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

“Huzur ortamı güvenimizi arttırdı”

Radisson Blu Otel’de düzenlenen kahvaltılı tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Bower Hospital Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Hıdır Sarı, yatırımlarının 110 milyon civarında olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Sarı, "Bölgedeki huzur ortamının olması yatırımcıların daha cesaretli davranmasına ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamada önemli bir yatırım yapılmıştır. Bu amaçla bölgemizde güven ortamının oluşmasına katkı sağlamayı da hedefliyoruz. Şu anda aktif olarak 200 çalışanımız var, tam kapasite ile çalıştığımızda bu sayının 450’ye ulaşacağını bekliyoruz. Başarılı olursak bu yatırımların artabileceğini düşünüyorum. İlimiz aslında sanıldığı kadar güvensiz bir il değil, kadim bir kültürü var hem çok fazla istihdam edecek genç personel var. Güvenli bir yer olduğunu düşündüğümüz için bu yatırımı yaptık. Birçok kişinin gönül rahatlığıyla gelip yatırım yapacağına inanıyoruz ve gelmelerini de umuyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim