Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belde olabilmek için referandum yaptılar
Belde olabilmek için referandum yaptılar
VAN'ın Başkale ilçesinde 5 köyün sakinleri, belde olabilmek için referandum yaptı.
Başkale'ye bağlı Albayrak, Atlılar, Ortayazı, Saçan ve Bölekli köylerinin muhtarları, yaklaşık 1 yıl önce merkezi Albayrak köyü olmak üzere belde olabilmek için Mahalli İdareler Müdürlüğüne başvurdu.
21 Şubat 2012, 07:25

5390 sayılı kanun gereği 5 köyün nüfusunun 5 bini geçtiği için Vali Münir Karaloğlu'nun onayı üzerine 5 köyde sandıklar kuruldu. 6 bin 515 sandıkta 2 bin 242 kişi oy kullandı. Referandum sonucunda 2 bin 241 ''evet'' oyu çıktı.

 

Albayrak köyü muhtarı Naci Duman, köylerinin eski bucak merkezi olduğunu bildirdi.

Duman, çevre köylere merkez konumunda olan köylerinde ve çevre köylerde altyapı ve diğer hizmetlerin daha sağlıklı olması için bu kararı aldıklarını söyledi. 

 

Duman, seçim sonuçlarının İçişleri Bakanlığına gönderileceğini, üçlü kararname çıkarılmasının ardından belediye seçimi yapılacağını belirtti.
guneydoguekspres.com

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
 

Diğer Haberler

FOTO GALERİ

SİTE ANKET

Sizce Demokratik Açılım Bittimi?




LİNK DEĞİŞİMİ