Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsmetpaşa İlköğretim Okulu merhum Celal Güzelses'i andı
Sur İlçesinde bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, Diyarbakır'ın yetiştirdiği musikinin değerli ustası Celal Güzelses'i konserle andı
29 Nisan 2011, 08:54

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde bulunan İsmetpaşa İlköğretim Okulu, 27 Nisan Çarşamba günü Diyarbakır’ın yetiştirdiği, halk türkülerinin unutulmaz sesi musikinin değerli ustası ünlü halk müziği sanatçısı Celal Güzelses’i konserle andı.

Okul öğrencileri,  “Bu Toprağın Sesleri” isimli Celal Güzelses’i Anma Konseri düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda saat:19;00’da yapılan konserde Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Elazığ illerinden eserlere de yer verildi.

Konserde ağırlıklı olarak Celal Güzelses besteleri seslendirildi. Okul Müzik Öğretmeni Volkan Yaran’ın nezaretinde Diyarbakırlılara müzik ziyafeti sunan öğrenciler, seslendirdikleri türkülerle programa katılanların beğenisini kazandı. Çocukların söylediği birbirinden güzel türkülere salondakiler de eşlik etti.

Toplam 20 eserin seslendirildiği konserin açılışında bir konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Gezer, şunları kaydetti:

“Birbirinden yetenekli çocuklarımızın yer aldığı koro bizlere unutulmaz bir gece yaşattı. Koromuzda yer alan öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bu öğrencilerimize çocuk demek istemiyorum, onlar gerçekten benim yanımda birer sanatçı. Bu konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Kılıçoğlu ise,  “13 Ekimde büyük şair Cahit Sıtkı Tarancı Şiir Dinletisi, 27 Aralıkta Hz. Mevlana’yı Anma ve Sema Gösterisi yaptık, şimdi ise Şark Bülbülü Celal Güzelses’i türküleriyle anıyoruz” dedi.

Fırsat verilmesi halinde Sur içindeki öğrencilerin neler yapabileceğinin göstergesi olan bu sanatsal etkinlerin hız kesmeden devam edeceğini söyleyen Kılıçoğlu;  “Mayıs ayında Amatör Ses Yarışması, Resim Sergisi, Fotoğraf Sergisi ve Haziran ayında da okul öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan bir halk müziği korosuyla ” Türkülerle Anadolu “ isimli  bir konser vereceğiz” diye konuştu.

Gecenin sonunda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Yıldız, konserden duyduğu memnuniyeti belirterek, geleceğin teminatı olan öğrenciler için bu tür sosyal etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Konuklardan gelen istek üzerine İsmetpaşa İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Cemal Alaş ve Ayşe Gevher Bozarslan, sevilen türkülerle geceye renk kattı.

guneydoguekspres.com

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
 

Diğer Haberler

FOTO GALERİ

EN ÇOK OKUNANLAR

  • Bugün haber eklenmedi.

SİTE ANKET

Sizce Demokratik Açılım Bittimi?




LİNK DEĞİŞİMİ