Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Demokrasi için herkes 'evet' demeli
'Demokrasi için herkes 'evet' demeli
DİYARBAKIR - AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, Anayasa değişiklik paketinin halk oylamasından geçeceğini belirterek, halkın demokrasi için referandumda 'evet' oyu kulanacağını söyledi.
04 Ağustos 2010, 01:23

Volkan ESER

DİYARBAKIR - AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, Anayasa değişiklik paketinin halk oylamasından geçeceğini belirterek, halkın demokrasi için referandumda ’evet’ oyu kulanacağını söyledi.

İlçe Başkanı Kara, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetemiz Güneydoğu Ekspres’i ziyaret etti. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumla ilgili yoğun bir çalışma başlattıklarını ifade eden Kara, “Bağlar ilçe teşkilatı olarak anayasa değişiklik paketini vatandaşımıza anlatıyoruz. Bu hafta mahalle muhtarlarına gideceğiz, ardından ilçedeki kaanat önderleri ile hatırı sayılır ailelerle görüşeceğiz. Daha sonra da köyleri ziyaret edip paketi anlatacağız. 12 Eylül’de BDP’liler dahil herkes demokrasiye katkı sunma adına sandık başına gidip evet oyu verecektir. Güneydoğu’dan çıkacak gür bir evet sesi Başbakan’ın da elini güçlendirecektir” dedi.

Muhalefeti eleştirdi

Muhalefete de gönderme yapan Bağlar İlçe Başkanı Kara, “CHP ve MHP pakete neden ve niye hayır diyeceğini tabanına anlatamıyor. BDP ise neden ve neyi boykot edeceğini bilmediği gibi, bunu halka da anlatamıyor. Kılıçdaroğlu gidip Ordu ve Rize’de fındığı konuşuyor. Diyarbakır’a gelse burda da karpuzu konuşacak. Bahçeli zaten bildik şeyleri tekrarlıyor. BDP ise sadece boykot edeceğini söylüyor. Hangisi vatandaşa bu maddeden dolayı hayır diyeceğiz veya bu madde yok ondan dolayı boykot edeceğiz diyebiliyor. Hiçbiri” dedi.

Vatandaşa kitapçıkla anlatacağız

AK Parti Genel Merkezi tarafından ’Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili sorular ve cevaplar’ adlı bir kitapçık hazırlandığını belirten Kara, “Kitapçıklar bütün teşkilatlarımıza gönderildi. Biz de bu kitabı vatandaşlara dağıtacağız. Vatandaş neden ve neye evet diyeceğini bu kitaptan incelemiş olacak. Bu kitapçıkta vatandaşın merak ettiği bütün soruların cevabı var” dedi.

STK’lar arka bahçe olmamalı

Türkiye’de büyük bir referandum olacağını ve değişiklik paketinde yer alan maddelerin tümünün bir devrim niteliğinde olduğunu ifade eden Kara, “Bakıyoruz Diyarbakır’daki STK’larda tık yok. Başbakan’a daha yapıcı eleştiriler yöneltilmeli. Oysa bu referanduma ve değişiklik paketindeki maddelere sahip çıkmak lazım. Biz daha geçen gün molotoflu taşlı saldırıya uğradık, tek bir STK çıkıp olayı kınamadı. Aynı saldırıya BDP maruz kalmış olsaydı bütün STK’lar açıklama yapar, kınardı. STK’lar hiç kimsenin  arka bahçesi olmamalı” diye konuştu.

guneydoguekspres.com

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
 

Diğer Haberler

FOTO GALERİ

EN ÇOK OKUNANLAR

  • Bugün haber eklenmedi.

SİTE ANKET

Sizce Demokratik Açılım Bittimi?




LİNK DEĞİŞİMİ