Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BOTAŞ'taki patlamanın etkisi çok büyük oldu
BOTAŞ'taki patlamanın etkisi çok büyük oldu
BOTAŞ boru hattına PKK mensuplarınca düzenlenen sabotaj sonucu çıkan yangın sürüyor. Patlama sırasında yanan araçlarda ölen 2 kişinin kimliği belirlendi
12 Ağustos 2010, 12:04

ŞIRNAK’ın İdil ilçesi yakınlarından geçen BOTAŞ petrol boru hattına PKK mensuplarınca düzenlenen sabotaj sonucu çıkan yangın sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak-İdil karayoluna yakın mesafeden geçen Mağara köyü yakınlarındaki BOTAŞ’a ait petrol boru hattına akşam saatlerinde döşenen mayının patlatılması sonucu çıkan yangın devam ediyor. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürülmeye çalışılıyor.

Öte yandan, patlama sonucu çıkan yangının olay yerinden geçmekte olan araçlara sıçraması sonucu yanarak ölen 2 kişinin Tacettin Demir ve İslam Demir olduğu öğrenildi.

Patlayıcı imha edildi

Bu arada, BOTAŞ petrol boru hattına düzenlenen sabotaj sonucu yangın çıkmasının ardından bölgede yapılan inceleme sırasında bulunan el yapımı patlayıcı imha edildi.

BOTAŞ’a ait petrol boru hattına sabotaj öncesi PKK’lıların, Karalar Belediye Başkanı Halef İnan’ın aracının geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayın patlattığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 10 Ağustos saat 16.20 sıralarında İdil-Midyat karayolunun 33. kilometresinde, İdil Karalar Belediye Başkanının aracının geçişi sırasında PKK mensuplarınca, yola döşenen el yapımı patlayıcı maddenin patlatıldığı belirtildi. Açıklamada, patlama sonucunda herhangi bir zararın meydana gelmediği kaydedildi.

Patlamanın ardından saat 19.20 sıralarında olay yerinin 100 metre güneyinde yola paralel geçen BOTAŞ petrol boru hattının PKK mensuplarınca patlatılması sonucu yoldan geçmekte olan 2 aracın yandığı kaydedilen açıklamada, “Araçların birinde bulunan iki vatandaşımız yanarak hayatını kaybetmiş, diğer araçtaki 1 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Petrol boru hattındaki söndürme çalışmaları devam etmektedir. Olayla İlgili İdil Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatılmıştır. Güvenlik güçlerince bölgede operasyon sürdürülmektedir.” denildi.

Şans eseri kurtuldum

Karalar beldesinin AK Parti’li Belediye Başkanı Halef İnan, Mardin’den İdil’e giderken meydana gelen patlamadan şans eseri yara almadan kurtulduğunu söyledi.

İnan, şöyle konuştu: “Akşam 16.30 civarında makam aracım ile Radar Verici İstasyonundan Karalar beldesine geliyordum. Karayoluna çıktıktan 500 metre ilerledikten sonra aniden meydana gelen patlamada aracımız savruldu ve aracın camları patladı. Bir anda ne olduğunu anlamadık. Olay yerinden biraz uzaklaştıktan sonra durduk. Geriye baktığımda tozdan göz gözü görmüyordu. Yaşanan olaydan sonra uzun araç kuyruğu oluşunca biz de olay yerinden uzaklaştık. Olayın bana karşı yapıldığını zannetmiyorum. İlk defa böyle bir şey yaşadım ve şans eseri kurtuldum.”

İnan, olaydan yaklaşık üç saat sonra BOTAŞ boru hattına sabotaj düzenlendiğini anımsatarak, ölen iki vatandaşa çok üzüldüğünü sözlerine ekledi.

guneydoguekspres.com

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
 

Diğer Haberler

FOTO GALERİ

EN ÇOK OKUNANLAR

  • Bugün haber eklenmedi.

SİTE ANKET

Sizce Demokratik Açılım Bittimi?




LİNK DEĞİŞİMİ