Hemen hemen her evde ayda bir iki kez yapılan içli köfte, yöremize has yemeklerin başında gelir. Restaurant ve lokantalarda çok az satışa sunulsa bile, genelde evlerde yapılan bir yemek türüdür içli köfte.

İçli Köfte İçin Gerekli Malzemeler:

3 Bardak köftelik bulgur

2 adet yumurta

1 bardak un

Yarım çorba kaşığı domates salçası

Yarım çorba kaşığı biber salçası

Karabiber, pul biber ve tuz

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler:

500 gram kıyma

Bir çorba kaşığından biraz fazla tereyağı

Bir çay bardağı sıvı yağ

2 tane soğan

1 çorba kaşığı biber salçası, çorba kaşığı domates salçası

Tuz, pul biber, karabiber ve kimyon (İsteğe göre maydanoz)

İç Harcının Hazırlanışı:

Soğanı ve maydanozu ince şekilde doğrayın. Tencereye sıvı yağı, tereyağını ve kıymayı da ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğanları da ilave ederek kavurmaya devam edin. Daha sonra tuzu, salçayı, baharatları ve cevizi ilave ederek karıştırın.  Son olarak İç harcı buzdolabında soğumaya bırakın.

İçli köfte hamuru hazırlanışı:

Derin bir kap içerisine bulguru koyun. Üzerine sıcak su ekleyerek bulgurların şişmesini bekleyin. Daha sonra yumurtaları, unu, salçayı ilave ederek iyice yoğurun. Yoğururken, arada bir elinize ılık su değdirirseniz, hamurun daha çabuk kıvam almasını sağlarsınız. Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar hamurunu yoğurmaya devam edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak işaret parmağınız ya da serçe parmağınızla içini oyabilirsiniz. Oyma işlemini yapmadan önce elinizi soğuk suyla ıslatın ki hamur elinize yapışmasın. Hamurun içini oyduktan sonra iç harcı,  taşırmayacak şekilde kaşık yardımıyla hamurun içine koyun ve hamuru sıkı bir şekilde kapatın.

Hazırladığınız köfteleri tepsiye dizip üzerini nemli bir bezle örtün. Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartıp yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine alabilirsiniz. Afiyet olsun.