Haber MERKEZİ

Diyarbakır merkezli olarak 2013 yılında yayına başlayan, Türkiye'nin ilk Türkçe-Kürtçe ekonomi dergisi olduğu belirtilen 'Abori' (Ekonomi), kısa bir aranın ardından yeniden yayın hayatına başladı.

Abori Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Veysi Polat, aylık olarak yayın yapan derginin, 2013'te başlayan çözüm süreci ve yeni teşvik sisteminin etkisiyle bölgede ekonomik kalkınmanın hız kazanması sonucu yayınına başladığını söyledi. Bölge ekonomisine dair gelişmeleri, toplumun sosyo-ekonomik değişimini sağlayan parametreleri ve yeni yatırım fırsatlarını mercek altına alan bir yayın çizgisi izlediklerini ifade eden Polat, şunları söyledi: "Abori Dergisi'nin kapıları işdünyasının tüm renklerine açıktır. Yalnızca bölgedeki yatırımcının talep ve sorunlarını değil; işsizlik, çevre, makro-ekonomik dengeler, piyasalar gibi tüm ülkenin ortak sorunlarını okuyucuya aktarır. Bu kapsamda başta TSO’lar, SİAD’lar, TOBB, TÜSİAD, TÜRKONFED gibi işdünyasının en güçlü sivil toplum örgütleri ile yakın ilişki içerisindedir. Bu kuruluşların nabzını tutar, yönetimdeki gözde iş insanları ile röportajlar yapar.  Aynı zamanda Türkiye ve Ortadoğu'daki ekonomik gidişatı önceden okuyucularına aktarabilmek için ülkenin n önemli akademisyenlerine sayfalarını açar. Bu anlamda Abori Dergisi, günümüzde artık iyi bir entelektüel haline gelmiş donanımlı bir iş insanına yalnızca yatırım fırsatları konusunda değil, küresel ekonominin dinamikleri ve finansal dalgalanmalar konusunda da yol gösterir. Bölge ekonomisinin temelini oluşturan esnaflar, KOBİ'ler, kendi küçük tezgahında yaşam mücadelesi veren tüm kesimler ve yaşamın her alanında ötekileştirilen kadınlar, Abori Dergisi'nin ilgi alanına girer. Mardin'de bir taş ustası da ,Urfa'da bir kalaycı da, Van'da bir otlu peynirci de sayfalarımızda kendine yer bulur ve yüzyılların üretim tecrübesini okuyucularımıza anlatır. Küçük esnafın sorunları, beklentileri, elde edebilecekleri kredi ve hibe desteklerine ulaşım yolları Abori sayfalarının olmazsa olmazlarındandır."

Kaldığı yerden devam edecek

Abori Dergisi'nin 3 aylık bir aradan sonra yayın hayatına kaldığı yerden devam edeceğini kaydeden Abori Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Veysi Polat, "Yeni dönemde yeni tasarım, güçlenen editöryal ekibi ve genişleyen abone ağı ile geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen Abori, daha renkli ve daha güçlü olacaktır. Biz şunu diyoruz; arkamızda güçlü holdingler ve medya patronları olmasa bile kim bulunduğu kentin ekonomik gelişimi için bir tuğla taş örecekse o harcın hamuruna bir damla su olmak için Aborî var olmaya devam edecektir. Bölgedeki iş dünyasının sesi olmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim