İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçen hafta gerçekleştirdiği ziyaret sadece Diyarbakır’ın değil ülkenin de ana gündemleri arasında yer aldı.

Havalimanı karşılaması, CHP İl Başkanlığı’ndaki basın toplantısı, Tahir Elçi mezarı ziyareti, Kayapınar Belediyesi’nde görevden alınan Dr. Adnan Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk ile görüşme ve sonrasında Sur esnafı ziyareti. Her şeye iyi yanından bakıldı ancak kimse bu ziyaretin perde arkasına değinmedi.

Diyarbakır’da CHP il binasındaki basın açıklaması rezalet düzeyindeydi. Küçücük bir odaya sıkıştırılmış 60 kişi, 1 saat boyunca ecel terleri döktü. Odaya sığmayan bazı gazeteciler içeri alınmadı, CHP’nin kimi yönetici ve üyeleri basın toplantısının düzenlendiği odanın kapısının kapatılmasına isyan etti adeta.

İstanbul’da yenilenen 23 Haziran seçimlerini hatırlayanlar bilir. Bir yanda “Cumhur İttifakı”, diğer yanda “Millet İttifakı”. Matematiksel hesaplar Cumhur’dan yana iken HDP  seçmeni sahneye çıktı ve 31 Mart seçimlerinde Adana, Mersin, Ankara ve Antalya’da kaderi değiştirdiği gibi Ekrem İmamoğlu’nu yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı.

Peki İmamoğlu ne yaptı? HDP’ye ve HDP seçmenine teşekkür etmekten bile imtina etti. Eleştiriler üzerine iki kelamı HDP’ye yolladı. Bu da yetmeyince HDP İstanbul İl Örgütü’nü ziyaret etti.

Ekrem İmamoğlu, sen o koltuğa HDP seçmeni olmasaydı zor otururdun! Seni başkan yapanı görmeyecek kadar ilk günden ahde vefayı çabuk unuttun!

Aynı hatayı Diyarbakır ziyaretinde de yaptın!

Neymiş efendim; “Batman’daki düğün önceden programlanmıştı. O düğün öncesi Diyarbakır’ı da programa dahil ettim…”

Eee…

HDP’liler günlerdir kayyumlara karşı demokrasi güçlerine avazı çıktığı kadar bağırıyor. Sen neredesin?

Düğüne gelmişken çarşı pazar da görsün misali Sur’da da boy verdin.

Vefanın salt İstanbul’da bir semt adı olmadığını Diyarbakır halkı bir kez daha gösterdi.

Senin yüzün bir kez daha kızarmadı mı Ekrem İmamoğlu?